«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:52:34

Головна » 2008 » Березень » 27 » Про безпеку праці



Про безпеку праці
15:45:24
...Забути день, коли на українсько-австрійському СП «Фішер-Мукачево» сталася трагедія з 21-річним верстатником Віталієм Васьком, у колективі навряд чи зможуть: місце нещасного випадку, колеги у стані шоку, численні комісії, убиті горем батьки та рідні – картини, що стоятимуть перед очима ще довго.
 
Адже пішов з життя вже досвідчений працівник, що віддав підприємству шість років, і разом з тим молода людина, в яку було чимало вкладено, але котра не встигла виконати головної своєї функції – продовжити себе в нащадках. І тільки тому, що, освоюючи новий закордонний верстат – каширувальну установку, призначену для наклеювання плівки на лижі, верстатник повівся на притаманну більшості з нас звичку: заходячи в приміщення, зачиняти за собою двері. Зробити таке, перебуваючи у відгородженій сіткою робочій зоні станка, німецькому робітникові й на думку б не спало. У нас же ментальність інша. Вона й підвела: після закриття огородження лінія продовжила працювати, і верстатник, замість забрати з лінії лижу, що застопорилася, був затиснутий між двома її траверсами...
 
Комісія з розслідування пов’язала нещасний випадок з виробництвом і назвала осіб, винних у порушенні вимог нормативних актів з охорони праці. Начальник цеху спортивно-бігових лиж Юрій Коцібан не забезпечив належного контролю за дотриманням підлеглими правил та норм охорони праці, виробничої і трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку, що регламентувалося йому посадовою інструкцією; змінний майстер Віктор Калинюк не проконтролював дотримання робітниками безпечних прийомів праці. Фатальної помилки припустився й сам потерпілий, котрий, не відключивши лінію, зайшов у робочу зону, закрив за собою двері захисного огородження та спробував вилучити лижу, що не дійшла до упору, чим порушив пункт Посібника з експлуатації каширувальної установки типу А002.00, що категорично забороняє видаляти деталі під час її роботи та закривати за собою огородження, не вийшовши з робочої зони.
 
Ще одна історія - 25-річної Алли Акуленко. Вона прийшла працювати помічником верстатника на ужгородське за юридичною адресою ТОВ «Алеф», виробництво якого розташоване у Сваляві, 12 жовтня минулого року. Пропрацювала три місяці, й – драма... Ставши до роботи у першу зміну 16 січня 2008-го, отримала з верстатницею Вірою Туряницею завдання від майстра цеху на виготовлення лущеного шпону. В обов’язок помічника верстатника входило подавання лущеного шпону для обрізання та відбирання обрізаного шпону з-під гільйотинних ножиць. Скориставшись відлученням старшої колеги на технологічну перерву, Алла почала нарізати відходи сухого шпону для власних потреб. Пачку з п’ятьма листами шпону вона притисла лівою рукою до столу верстата, а правою рукою та лівим плечем натиснула кнопки опускання та піднімання відповідно притискача і рубального ножа. У підсумку таких дій опустилися притискач, який притис пальці лівої руки разом з листами шпону, і рубальний ніж, який відсік Аллі Акуленко фрагменти чотирьох пальців лівої кисті.

З’ясовуючи причини та обставини травмування Алли Акуленко на робочому місці, комісія дійшла висновку: нещасний випадок пов’язаний з виробництвом. Призвели до нього технічні та організаційні порушення, винні в яких директор ТОВ “Алеф” Михайло Сливка, котрий допустив експлуатацію несправного верстата; майстер цеху Ірина Гебеш, що не проконтролювала дотримання працівниками правил і норм охорони праці, виробничої та трудової дисципліни; верстатниця Віра Туряниця, котра не вимкнула верстат, пішовши на технологічну перерву, і сама потерпіла, що на власний розсуд виконувала роботу, яка не мала стосунку до виробництва.

Як повідомила «НЕДІЛІ» керівник прес-служби територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Віра Туряниця, минулого року на виробництві постраждало 107 працюючих (проти 91 у 2006 році). Серед загальної чисельності 15 випадків – зі смертельним наслідком.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 970 | Додав: senica


Також читайте на zakarpatpost.net
Чехія висилає українських дипломатів
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Діоксиновий скандал: Україна чекає від Німеччини вибачення
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Помер Олександр Зінченко
Кличко хочет провести бой с Валуевым в Беларуси
Офіційний курс валют на 22 червня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...