«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:43:18

Головна » 2008 » Березень » 27 » Ужгородці страждають від комарів і взимку



Ужгородці страждають від комарів і взимку
15:48:39
Ще літо не розпочалося, а мешканці окремих ужгородських будинків страждають від комарів. Зокрема, у будинку 2/16, що на вулиці Міцкевича, комарі не зникали як влітку, так і взимку. Що це за аномалія, коли навіть у холодну пору року доводиться бути об’єктом нав’язливої уваги маленьких кровопивць у власній квартирі?
 
По-перше, головна проблема – вологі підвали, які створюють прийнятне середовище для комарів і сприяють їх поширенню, - так коментує завідувач кафедри ентомології та збереження біорізномаїття біологічного факультету УжНУ Володимир Рошко. - І навіть взимку через теплу погоду вони не знижують своєї активності. А в нашому обласному центрі майже всі підвали у старих будинках та багатоповерхівках залиті водою. Комарі небезпечні тим, що вони можуть переносити будь-які інфекційні захворювання, в тому числі й малярію. Окрім того, вони турбують людину в процесі укусу, зудять над вухом і заважають сну.
 
Як стало відомо «НЕДІЛІ», в Ужгороді з комарами має боротися міська дезінфекційна станція. Правда, як госпрозрахункова організація, вона діє на основі договорів із ЖРЕРами, юридичними або ж приватними особами. Стосовно вищезгаданого будинку, то, як пояснили в дезінфекційній станції, там дезінсекцію не проводили, бо ЖРЕР №8, на балансі якого перебуває будинок, не уклав з ними договір. Натомість у житлово-комунальному підприємстві стверджують, що в лютому місяці у присутності кількох мешканців багатоповерхівки дезінсекція таки була проведена. Виходить, що або фахівці з дезінфекційної станції не додали відповідних хімікатів, або ж комарі вже мають імунітет до тих засобів, якими їх труять. Тим часом, як кусали вони мешканців будинку на Міцкевича, так і продовжують пити кров та зудіти уночі над вухом.

Довідка «НЕДІЛІ»
 
Серед 3 500 видів комарів найбільш небезпечних - не більше 10, у тому числі і так званий малярійний комар - анофелес. У нас же найпоширенішим видом комара є його найближчий родич, підвальний комар - кулекс.

Комарі з’являються в квітні-травні і зникають у вересні-жовтні. За сезон дають 1-3, частіше 2 покоління. До осені самці комарів вмирають. А покоління самок-вегетаріанок, що з’явилося в цей час, харчується лише соком рослин. Ці самки зимують, ховаючись у щілинах, під листям, завмираючи до весни. Комарі-самці особливо не заважають людям, а ось їхні подруги жадають нашої крові, тому що вона необхідна їм для виношування потомства. Давно помічено, що одних людей комарі кусають частіше, а інших - рідше. Найчастіше алергічні і токсичні реакції на укуси комарів, вважають фахівці, спостерігаються на початку літа. У цю пору комарів найбільше, а організм за зиму відвик “захищатися” від їхніх нападів. Також існує думка, правда, не підтверджена науковими дослідженнями, що від комариних укусів більше страждають люди із першою групою крові. Це пояснюється їх природною здатністю до посиленого вироблення антитіл, що й можуть спричинити виникнення алергії на певні подразники. Інша версія: маленьких вампірів не цікавить ні група вашої крові, ні резус-фактор. Комар пізнає потрібний йому об’єкт за феромонами (речовинами, що виділяються під час дихання, потовиділення). Саме вони найбільш привабливі для комах. Є й інші фактори: наприклад, підвищена температура тіла.

Категорія: Ужгород | Переглядів: 1005 | Додав: senica


Також читайте на zakarpatpost.net
Гриценко заявив, що Україна перебуватиме на врученні Нобелівської премії миру
Комплекс робіт на Солотвинському солеруднику буде здійснений впродовж 1 - 2 років
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
В Дубае открылся высочайший отель в мире
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Боярская вернулась к женатому и потеряла бабушку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...