«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:43:45

Головна » 2008 » Квітень » 1 » Професія – гра



Професія – гра
16:58:29
Театральне життя – чарівна суміш акторського таланту, майстерності та професійної віддачі на всіх посадах: від режисера до гримера, казкової таїни лаштунків і, звичайно, важкої щоденної праці. Театр, дійсно, - не просто місце відпочинку, а територія виховання почуттів.
І не дивно, коли театральні колективи своє професійне свято розділяють із глядачем, запрошуючи на виставу. Як, наприклад, це зробив Закарпатський обласний державний російський драматичний театр (директор і художній керівник Юрій Шутюк) саме у День театру – 27 березня. Перед показом вистави всіх присутніх прихильників Мельпомени зі святом привітав виконуючий обов’язки мукачівського міського голови З.Лендел, який наголосив на особливій ролі театру в м. Мукачево як духовного осередку: «Ми можемо пишатися тим, скільки у нас співіснує національних культур. Недаремно саме нашим театром було ініційовано проведення фестивалю театральних колективів національних меншин».
 
На підтвердження цих слів прозвучали вітання від представників «Русского Дома». До щирих слів також приєднався начальник мукачівського міського відділу культури І.Греба.
 

Впродовж вечора було урочисто відзначено провідних акторів театру, зокрема народну артистку України Л.Пірогову, заслужених артистів Г.Кутасевич, В.Фурдя та інших акторів, які після приємної церемонії – наче «з корабля на бал» – демонстрували свій акторський талант у виставі «Живий труп» (постановку толстовської п’єси здійснив заслужений діяч мистецтв РФ Костянтин Дубінін).

Мукачівському театру є чим пишатися – давні традиції, надбані за 60 років творчої співпраці колективу, відважні актори (які не залишають театральні підмостки, незважаючи на невелику зарплату). А в часи, коли культура загалом фінансується за залишковим принципом, новенькі червоні глядацькі крісла в залі театру виглядають досить оптимістично.
 
Автор – Наталія ВЕРЕСНЕВА
Категорія: Суспільство | Переглядів: 781 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Погода у Закарпатті та Ужгороді 6 травня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...