«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 20:39:01

Головна » 2008 » Квітень » 3 » Жіноча горілка, або Як "зачепити" дівчину?



Жіноча горілка, або Як "зачепити" дівчину?
13:03:27
Як зробити так, щоб "зачепити" сучасну/динамічну/успішну/цікаву до новинок/привабливу жінку? Як зробити так, щоб від якоїсь конкретної пропозиції вона не змогла відмовитися?

Останнім часом у рекламі дуже часто можна почути/побачити фрази: "Для сильної, стильної й вишуканої!" , "Розроблено спеціально для жінок" і т.п.

Oldi створює клавіатуру для блондинок. Завод "Національна Горілчана Компанія" випускає жіночу горілку - "La Femme" із фруктовими домішками й міцністю в 20 градусів.

 

Сильна і стильна - об'єкт маркетингу

Motorola, Samsung, Nokia суперничають за жіночу увагу, регулярно розроблюючи жіночі моделі телефонів. Новинка українського ринку преси - газета "Робота для жінок".
 
Ще одна - новий жіночий журнал, на обкладинці якого будуть чоловіки. Mary Kay та Avon давно стали для українських споживачок не просто косметикою, а особливими жіночими клубами.
 
Зовсім нещодавно завершилася всеукраїнська акція "Фестиваль жіночих автомобілів", яка проходила під гаслом "Аксесуари справжніх жінок" і пропагандувала права жінок за кермом. У Британії існує служба таксі Pink Ladies - перша компанія, де водії - лише жінки, а в Росії "Жіноче таксі" з винятково рожевим автопарком.
 
Ноу-хау японської авіакомпанії Skynet Asia Airways - авіарейси "тільки для жінок" за назвою "Чоловічий політ", на яких обслуговування здійснюють винятково чоловіки-стюарди. А новинкою минулого року у Чехії стало "жіноче пиво" - Samp ("Шампанське")!
 
На ринку товарів та послуг винятково для жінок - просто бум! З якою метою це робиться? Звідки така увага до жінки? Чому особливістю сучасного ринку є розбудова брендів за ґендерною ознакою?
 
Керівний партнер компанії стратегічних комунікацій Publicity Creating Руслана Пліс проти жорсткого ґендерного підходу. Хоча й не заперечує, що певні загальні параметри "жіночих товарів" існують - вони мають враховувати традиційно "жіночі" риси, наприклад, ту ж естетику, зручність. Можливо, винна у масовій появі жіночих товарів загальноприйнята статистика, яка говорить: до 85% усіх покупок у світі припадає саме на жінок. На думку директора зі стратегічного планування рекламного агентства TABASCO Андрія Ягодзинського, більшість "спільноґендерних" товарів насправді спроектовані саме для жінок, тому що жінки їх просто купують, тоді як чоловіки взагалі ними не цікавляться.
 
Такі винятково "жіночі" товари відрізняються, насамперед, дизайном. По-друге - назвою.
 

А "зачепить" усіх жінок, звичайно, одне: повідомлення на зразок "ти найчарівніша у світі принцеса/ королева". Питання в тому, якими словами це сказати, на яку мелодію наспівати, чиїм ротом і на якому тлі. Це і є мистецтво реклами - без статичних формул, а лиш на динамічній інтуїції. 

 

Міцні напої- для «міцних» жінок

Є й інший фактор - роль жінки в суспільстві все більше зростає і жінкам хочеться мати речі, які належатимуть тільки їм... Тому просунуті маркетологи всерйоз налаштовуються на "жіночу хвилю", пропонуючи нам жіночі стартові пакети на мобільний зв'язок (Lady-life:)), жіночі полюси страхування (програма "Досконалість" від "СК "Оранта-Життя"), жіночі цигарки (Glamour від Gallaher Liggett-Ducat і Vogue від British American Tobacco) і жіночі автомобілі (Volkswagen Beetle (знаменитий "Жук").
 
Жінки - жахливі шопоголіки. Вони завжди будуть улюбленою цільовою аудиторією, тому що куплять, навіть якщо це їм не потрібно. Як наслідок, багато товарів, адресовані насамперед чоловікам, переживають сьогодні активну фемінізацію. Із чоловіками такий бум спостерігався, коли в 2004 році американський журналіст Марко Сімпсон узвичаїв поняття "метросексуал", уперше згадане на сторінках американського інтернет-видання Salon.com. В особі "нового типу чоловіків" пропагувався ідеальний споживач епохи глобального світу, який почав користуватися косметикою, стильно вдягатися і розбиратися в парфумерії.
 
Світові косметичні бренди, ювелірні доми і дизайнери побачили в чоловікові зразкового покупця. Багато "жіночих" товарів і послуг ми бачимо в готовому вигляді, коли вони з'являються на вітринах магазинів чи у вигляді спец-пропозицій компанії.
 

У боротьбі за увагу жінки народжується прекрасне: оригінальний системный блок

А приваблять її позитивні емоції, гарний образ, щось оригінальне. І, як не дивно, - раціональні мотиви, якісь аргументи, адже жінки більш обмірковано і виважено підходять до купівель, особливо дорогих, ніж чоловіки. На жаль, на практиці, у рекламі це все обертається на банальнощі - дута романтика, образи чоловіків-принців на білому коні, пишні слова, якими нормальна людина не спілкується. Крім того, жінки загалом інтелігентні, не люблять грубих сюжетів, а чорний гумор не завжди розуміють.

 

Pink Ladies: все красиве жінкам

У цьому ж певна й менеджер із зовнішніх комунікацій, ТМ  life:) Надія Лубніна, яка вважає, що комунікація жіночих товарів має бути емоційнішою та яскравішою - жінками у питаннях вибору значно більше рухають емоції, ніж чоловіками. Крім того, жінки також підпадають під вплив суб'єктивних характеристик. Для них емоційний початок ("хочу", "гарно", "люблю") може бути більш значимим, ніж "підходить" і "вигідно". Отже, говорячи про жіночий маркетинг, варто відповісти на одне дуже важливе питання - а чого насправді хоче кожна жінка?

А вона ж, не зважаючи на роботу, догляд за дітьми, прання-прибирання і навіть смертельну утому, у більшості випадків хоче виглядати жіночно, підкреслити свою витонченість і оригінальність, і при цьому лишатися незалежною.
 

І погодьтеся, дуже непросто виглядати витончено з великим мобільним телефоном або ноутбуком або за кермом величезного автомобіля!

Підкреслити жіночність і оригінальність, вживаючи звичайну горілку, теж навряд чи вдасться! Але головне - сам факт появи товарів та послуг винятково для жінок, зробив прекрасну чарівну стать не лише чарівною, але й подарував їм певну незалежність і рівноправ'я!

 
Категорія: Цікаво | Переглядів: 805 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Официальный курс валют на 30 июня
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...