«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 13:50:25

Головна » 2008 » Квітень » 8 » Юристи УжНУ презентують



Юристи УжНУ презентують
11:08:52
Кафедра конституційного права та порівняльного правознавства Ужгородського національного університету презентувала останній науковий доробок. В центрі уваги доктора юридичних наук, професора, завкафедрою конституційного права та порівняльного правознавства Ю.Бисаги та кандидатів юридичних наук, доцентів кафедри В.Гомоная і В.Чечерського опинилося «Конституційно-процесуальне право України». До трьохсотсторінкового підручника увійшли наукові та навчально-методичні здобутки вчених УжНУ, в яких висвітлюється предмет, метод і система конституційно-процесуального права України, а також подається детальна характеристика основних конституційно-правових інститутів, що належать сфері правового регулювання даної дисципліни.
 
Як розповів «НЕДІЛІ» один із авторів підручника Юрій Бисага, даний курс покликаний ознайомити студентів зі стадіями законодавчої роботи, із загальними процедурами процесуальної діяльності окремих державних органів, особливостями формування останніх та організацією їхньої роботи. Зокрема, окремі розділи дослідження (а загалом їх є 16) присвячені процедурі участі Верховної Ради у призначенні суддів, порядку проведення виборів українського Президента, конституційно-судовому провадженню тощо. Окрім того, у план курсу окремо включено порядок розгляду звернень громадян - як права особи, передбаченого Конституцією. А у зв’язку із тим, що розвиток конституційно-процесуального права України не припиняється, в даній праці основна увага приділяється не стільки юридичній літературі, скільки конкретним нормативно-правовим актам.
 

Слід зазначити, що презентація наукової роботи юристів-конституціоналістів – своєрідний етап подальшого поширення правової думки. Вона є логічним продовженням унікальної монографії «Конституційно-правове регулювання інституту президента в Україні та Франції» (автори – кандидат юридичних наук, доцент Д.Бєлов та Ю.Бисага) та дослідження «Правовий механізм реалізації та захисту прав і законних інтересів суб’єктів податкових правовідносин» (автори – Ю.Бисага та кандидат юридичних наук, доцент Я.Греца), які вийшли в світ наприкінці минулого року.

Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 827 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
Офіційний курс валют на 24 грудня
Плавець-марафонець переплив Севастопольську бухту в 7-градусній воді
Джерело: Вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну біля входу в будівлю Макіїввугілля
Інцидент біля Генпрокуратури: Ющенко вступив у суперечку з чоловіком, який образив його
Опитування: 66% росіян вважають, що Україна має залишатися незалежною
У Раду внесено проект закону про заборону пам'ятників Сталіну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...