«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:01:21

Головна » 2008 » Квітень » 8 » Третина закарпатських торговців продає алкоголь дітям



Третина закарпатських торговців продає алкоголь дітям
11:26:00
Резонансний випадок стався нещодавно в одному з сіл Тячівського району: зранку 10-класник місцевої школи побачив, що його старший на рік брат помер у ліжку. Лікарі констатували: захлинувся блювотними масами. Міліція вилучила з місця події 4 порожні пляшки з-під горілки й підозрює, що школярі напередодні спорожнили їх.
 
Закарпатська влада вкрай стурбована такими фактами й тим, що в краї триває, попри всі заборони, продаж алкоголю й тютюну неповнолітнім. Нещодавно інформацію про це заслухали на спеціальній Тимчасовій комісії з захисту прав дітей. І оприлюднили невтішні цифри: третина з перевірених торговельних точок - а це майже півтори тисячі крамниць - продає алкогольні напої неповнолітнім.
 
Уже цього року лише підрозділом кримінальної міліції у справах дітей зафіксовані 25 подібних фактів. Начальник підрозділу Василь Фецинець розповів, що найбільше таких випадків в Ужгороді, Ужгородському районі, Виноградові, Тячівському районі та Хусті.
 
Власне міліція запевняє, що контроль за продажем алкоголю й цигарками неповнолітнім – це один із пріоритетів у їхній роботі. Для цього тісно контактують із дільничними, службою громадського порядку, податківцями. Але робота лише міліції не дає ефекту, якщо не свідомі дорослі. На цьому наголошує Геннадій Василинець, фахівець Карпатського центру полінгових досліджень, який неодноразово досліджував цю проблему. «Ми проводили опитування в кількох районах Закарпаття минулого року, є доволі розширені результати, але основне випливає таке: приблизно в 60 відсотках випадків несвідомими є продавці, вони не думають, що отруюють дітей, і не бояться відповідальності, бо штрафи дуже низькі. Але нерідко у виникненні проблеми винні й самі батьки, вони посилають дітей купити пачку цигарок чи пляшку спиртного…» – нарікає Геннадій Василинець.
 

Наразі тимчасова комісія розробила низку відповідних пропозицій для голів населених пунктів, директорів шкіл, контролюючих органів. Але водночас і міліція, і служба у справах дітей, і обласна влада бідкаються, що все це не даватиме результату, поки відповідальність за продаж алкоголю й тютюну неповнолітнім залишатиметься незначною. Таким правопорушникам загрожує лише адміністративна відповідальність, низькі штрафи. Щоб кардинально змінити ситуацію, мусять вжити заходів на державному рівні. Причому, бажано, в найкоротші терміни, повідомляє Надія Петрів, радіо «Свобода».

Категорія: Кримінал | Переглядів: 698 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Гриценко заявив, що Україна перебуватиме на врученні Нобелівської премії миру
Комплекс робіт на Солотвинському солеруднику буде здійснений впродовж 1 - 2 років
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
В Дубае открылся высочайший отель в мире
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Боярская вернулась к женатому и потеряла бабушку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...