«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 01.05.2024, 14:31:43

Головна » 2008 » Травень » 7 » Міністр Луценко звільнив 9 начальників обласних ДАІ



Міністр Луценко звільнив 9 начальників обласних ДАІ
12:07:18
Як показують соціологічні опитування, серед найбільш корумпованих державних структур українці традиційно називають  службу Державтоінспекції. Недарма про наших “даішників” стільки анекдотів ходить
 
Вочевидь, ця ситуація “дістала” вже й самого міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, котрий днями піддав гострій критиці роботу Державтоінспекції під час обговорювання результатів проведення оперативно-профілактичних заходів з поліпшення ситуації на автошляхах країни, зниження рівня аварійності на дорогах.
 
Зокрема, міністр зупинився на зловживаннях у сферах реєстраційної діяльності та нагляду за технічним станом транспортних засобів. У ході  перевірок деяких обласних підрозділів ДАІ було викрито суттєві порушення.  А саме – факти реєстрації транспортних засобів, що заборонені чинним законодавством, ухилення від сплати необхідних платежів під час реєстраційних операцій, безпідставне стягнення грошових коштів з громадян на користь комерційних структур.
 
– Гостро стоять проблеми дотримання вимог законодавства у сфері реєстраційно-екзаменаційної діяльності, – наголосив Юрій Луценко. – За результатами проведеної Департаментом ДАІ аналітичної роботи були встановлені шляхи ухилення від сплати податків та зборів при ввезенні в Україну транспортних засобів, а також схеми легалізації незаконно ввезених на митну територію України автомобілів, в першу чергу престижних марок. Загальні втрати бюджету тільки від використання схеми із розмитнення автомобілів як кузовів оцінюються у суму понад 5 мільярдів гривень.
 
Серед інших численних фактів грубих порушень – реєстрація транспортних засобів на підставі підроблених реєстраційних документів, інформацію про видачу яких несанкціоновано внесено до бази даних ДАІ; реєстрація, перереєстрація та зняття з обліку транспортних засобів із знищеними, підробленими номерами агрегатів та без ідентифікаційних номерів, ігнорування вимог чинного законодавства під час реєстрації переобладнаних транспортних засобів та ТЗ, ввезених власниками на митну територію України під зобов’язання на зворотний вивіз та при переїзді на постійне місце проживання; несплата або сплата у неповному обсязі при реєстрації ТЗ їх власниками передбачених законом податків та платежів, шахрайські дії осіб при здійсненні сплати в банківських установах коштів за реєстрацію тощо.
 
– Не краща ситуація і в напрямку екзаменаційної діяльності, – вказав міністр. – Департаментом ДАІ виявляються злочинні схеми зрощення працівників МРЕВ з навчальними організаціями. Внаслідок чого процвітає хабарництво, масове прийняття іспитів екстерном, підміна екзаменаційних білетів, поширення посередництва.
 
За результатами перевірок було прийнято рішення про звільнення із займаних посад 9 начальників обласних управлінь ДАІ та їх заступників, ще 8 отримають дисциплінарні стягнення. Загалом за результатами  службових перевірок та викритих  порушень під час реєстрації автотранспорту міністром МВС було ухвалено рішення про звільнення  понад 50 працівників МРЕВ. А найближчим часом головний міліціонер обіцяє провести ротацію усіх начальників підрозділів МРЕВ, повідомляє ДЗГ та МД МВС України.
 

Наведуть там нарешті лад, а чи все залишиться по-старому? Побачимо...

Володимир ТИС

Категорія: Україна | Переглядів: 894 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Ужгород: Намісник Богородичного Понтелеймонового Щегловського монастиря з Росії відвідав Ужгородську богословську академію
Читайте у черговому номері газети "НЕДІЛЯ": Інтерв’ю Роберта Бровді; щоденник Сергія Федаки; Спеціальний репортаж із села Лохово...
Сигарети збільшують ризик виникнення старечого недоумства
У Севастополі мітинг, присвячений Жовтневій революції, тривав менш ніж півгодини
Янукович заборонив нагороджувати Шевченківською премією твори про Голодомор
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...