«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 01.05.2024, 06:11:19

Головна » 2008 » Травень » 14 » "Біґморда" для Києва



"Біґморда" для Києва
11:45:02
Найцікавіше попереду Жителям української столиці обіцяють цікавий бокс і чисті двори, пише Время новостей
 

Хоча дострокові вибори київського мера і членів міської ради відбудуться тільки за два тижні - 25 травня, в день міста, підготовка до них йде в  Україні повним ходом, а конкуренти обмінюються звинуваченнями. За київський престол б'ються 78 кандидатів, включаючи нинішнього мера - 56-річного Леоніда Черновецького. Обраний на цю посаду в березні 2006 року, він з подачі прем'єра Юлії Тимошенко був розкритикований за забудову столичних паркових зон і звинувачений в корупції. У березні цього року Черновецький був навіть усунений з посади. Правда, через місяць Президент Віктор Ющенко, ознайомившись з результатами службового розслідування, повернув Леоніда Черновецького на колишнє місце, хоч і погодився з ідеєю Тимошенко про проведення дострокових виборів київського градоначальника.

 

Зараз Київ рясніє наметами, де розташувалися прихильники основних кандидатів. Приходять сюди і самі кандидати проводити зустрічі з виборцями. Звідусіль під пахощі каштанів і бузку лунає музика: тут і козацькі пісні про любов до дівчини, і сучасні «коломийки»  соціальної спрямованості, і навіть пісні про сам Київ. Але, незважаючи  на відмінність програм, реклама нудотно однакова. Зі всіх біґбордів, що іменуються в народі «біґмордамі», поглядають «команди» усміхнених або серйозних чоловіків і жінок. Багато агіток обіцяють виборцям влаштувати в Києві мало не рай на землі.

 

А ось з опонентами кандидати розмовляють суворо. 44-річний уродженець Дніпропетровська Олександр Турчинов, який є висуванцем від «Блоку Юлії Тимошенко» і в минулому обіймав посаду керівника Служби безпеки, вже пообіцяв запроторити нинішнього мера і його помічників у в'язницю. У свою чергу Леонід Черновецький вже не раз заявляв, що це прихильники Тимошенко "грабують інші українські міста, а зараз хочуть і Київ". За  словами Турчинова, його обрання означатиме «перехід до повної відповідальності Юлії Тимошенко за місто Київ».

 

У всесвітньо відомого професійного боксера і депутата міської ради 36-річного Віталія Кличка, який народився в киргизькому селищі Біловодськ, дещо інша тактика. Крім звичних обіцянок зупинити корупцію, зробити житло доступним і поліпшити екологічну ситуацію, в його програмі сказано, що він «сучасна високоосвічена людина. Має хорошу освіту, захистив дисертацію. Володіє декількома іноземними мовами». Його прихильники жартома пропонують визначити переможця в боксерському поєдинку. 

 

Олег Тягнибок, лідер об'єднання «Свобода», закликає: «Стольному граду - українську владу». Тягнибок - екстравагантний політик, що закликав вимагати  у Росії компенсацію за роки радянської влади.

 

Партія регіонів висунула на посаду мера Василя Горбаля. І хоча людський поговір приписує йому «чисто конкретне» минуле, партійний агітаційний листок заявляє: «Київ - духовна і культурна столиця!» За сприяння депутатів Партії регіонів, що входять до міської ради, 15 релігійних общин отримали в Києві земельні ділянки. А у разі перемоги кандидата від цієї партії буде ощасливлено ще 25 общин. 

 

Організація «Громадський актив Києва» суворо попереджає: «Жорстокі політики! Руки геть від Києва!». Її депутати запевняють, що перешкодили багатократному зростанню цін на комунальні послуги в Києві. Півтора року тому тарифи піднялися у декілька разів, але потім знизилися. І тепер будь-яка партія вважає своєю заслугою незначне зниження тарифів після  різкого підвищення їх.

 

Колишній мер і міцний господарник Олександр Омельченко - за сумісництвом пасічник і городник - обіцяє: «Відродимо Київ разом! Знаємо, як!» Серед  іншого команда Омельченка обіцяє киянам «чисті двори і парки» і «чисті озера та річки». У Києві вже багато років дерева страждають від омели, своєрідного захворювання, яке вражає крони, наростаючи на них у вигляді своєрідних гнізд. Ще при Омельченку-меру народ жартував: «Києву Омеля, як дереву омела». Дожартувались до того, що всупереч всім очікуванням і прогнозам вибрали уродженця Харкова Леоніда Черновецького.

 
У самого Леоніда Черновецького, людини досить забезпеченої, є не тільки намети, але і радіо, і телебачення. І що ефективно - монітори у вагонах потягів київського метрополітену. Зазвичай там показують новини, але в ці дні вони жваво рапортують про досягнення міської влади. Супротивники мера безуспішно намагалися прийняти закон про проведення міських виборів в два тури, розраховуючи, що тоді він програє. Не змогли - і мер тріумфує. «Діточки, - сказав він тут днями одному журналістові під час робочої поїздки на одну із станцій метро, яку не можуть добудувати вже років двадцять, - я буду мером, хоч десять турів зроблять». Його оптимізм підживлюють опитування. «Українська соціологічна служба» обіцяє Леонідові  Черновецькому 25,4% голосів, а Віталієві Кличку - 21,3%. Трохи менше, за опитуваннями, набирає Олександр Турчинов.
Повідомляє Корреспондент
Категорія: Україна | Переглядів: 707 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...