«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 07:03:09

Головна » 2008 » Травень » 14 » Тимошенко зменшить владу Ющенка



Тимошенко зменшить владу Ющенка
11:49:07

 

У законопроекті передбачено парламентсько-президентську форму правління Журналісти російського видання Ведомости Іван Преображенський і Олексій Баусін пишуть про дебати довкола змін у Конституцію України.

 

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, розповів Інтерфаксу, що вже цього тижня парламент може направити проект конституційних змін, який значно урізує повноваження президента, у конституційний суд. Впродовж місяця КС може їх розглянути, і до кінця поточної парламентської сесії зміни можуть бути прийняті в першому читанні. У цьому випадку вони наберуть сили у вересні-жовтні.

 

Свій проект поправок до конституції внесе і фракція Партії регіонів Віктора Януковича. Як заявив журналістам депутат Андрій Клюєв, у законопроекті передбачено парламентсько-президентську форму правління. Він спростував наявність погодженого з БЮТ тексту поправок. Але член пропрезидентської фракції НУНС Ігор Кріль не виключив, що регіонали підтримають варіант, запропонований прихильниками Тимошенко.

 

Для прийняття законопроекту про внесення змін у конституцію потрібно більше 300 голосів. Без погодженого голосування БЮТ і Партії регіонів їх зібрати не можна. Турчинов сподівається, що проект БЮТ підтримають як союзники по коаліції, так і представники опозиційних фракцій: "Нам потрібна сильна, могутня, діюча виконавча вертикаль".

 

"Якщо БЮТ і Партія регіонів будуть намагатися продавити свої поправки, то в президента Віктора Ющенка не залишиться іншого вибору, крім як заблокувати роботу конституційного суду",  вважає політолог Костянтин Бондаренко. Для цього він відкликає третину суддів КС, набраних за президентською квотою.

 

Прихильники Ющенка натякають на можливу відставку уряду. Кабінет міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко готується до відставки і нових виборів, оскільки не може впоратися з негативними процесами в економіці країни, лякав опонентів у четвер глава секретаріату президента Віктор Балога. Президент може попросити парламент розпустити уряд, але сам цього зробити не може, говорить політолог Андрій Єрмолаєв.
Повідомляє Корреспондент
Переглядів: 620 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...