«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 11:54:33

Головна » 2008 » Травень » 21 » В Ужгороді будуть позачергові вибори?



В Ужгороді будуть позачергові вибори?
14:02:59
«Негайно накласти мораторій на виділення, оренду та продаж земельних ділянок і майна без проведення аукціону; по-друге, вимагаємо, щоб чинний мер міста добровільно подав у відставку, а діюча міська рада ініціювала проведення дострокових виборів як міського голови, так і нового складу міськради», - такі вимоги озвучив на прес-конференції в прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» голова громадської організації «Місто», перший секретар Ужгородського міськкому Соціалістичної партії України Сергій Слободянюк.
 
Соціально-політичну та економічну ситуацію в місті Слободянюк порівнює з періодом брежнєвського застою.
 
- Не розумію, чому жодна політична сила чи фракція в міськраді не візьме на себе відповідальність за дії чинного голови міськради, самої міської ради та теперішніх чиновників, які виконують їх накази? Не розумію, чому обласні організації не здійснять ревізію того, що відбувається у міській раді? Відзначу, що в діях міськради є дуже серйозні порушення, які несуть за собою кримінальну відповідальність. Але чомусь усі мовчать. В зв’язку з цим з допомогою журналістів хочу ініціювати круглій стіл ужгородських міських парторганізацій на тему «Нинішнє і майбутнє нашого міста». На такому зібранні можна б було виробити варіанти виходу з аномальної ситуації, яка склалася в обласному центрі Закарпаття. Якщо порівняти нинішню міськраду з минулим її скликанням, то в тоді в міській раді була опозиція, яка завжди опонували меру. Спочатку її ядро складали депутати організації «Місто», а згодом - члени фракції СПУ у міській раді. В той же час фракція завжди виступала проти підняття тарифів на житлово-комунальні послуги, незважаючи на те, що один з наших членів був керівником ЖРЕРУ, а другий – директором «Ужгородтеплокомуненерго». Сьогодні ж бачимо по депутатському корпусу, що в основній своїй масі це політичні аутсайдери, які своїми руками навіть собачої будки не зробили. Напевно, звідси й маємо такий плачевний результат від їх роботи. Нині міські депутати Ужгорода представляють собою купу кнопкодавів. Їх скликають за 5-10 хвилин до початку сесії, оголошують якісь рішення, ці люди тиснуть на кнопки і через пару хвилин розходяться, - відмітив Слободянюк.
 
На питання журналістів, чи може хтось ззовні, тобто зі столиці ініціювати перевибори міського голови Ужгорода, Слободянюк відмітив, що ніхто цього робити не буде. Але додав, що велику роль могла б відіграти Закарпатська ОДА, керівники якої в деякій мірі винні в ситуації, що склалася в Ужгороді. «Якщо Олег Гаваші є представником Гаранта, то не можна не бачити такого безпорядку у місті. Та чомусь облдержадміністрація вибрала позицію нейтрального спостерігача, хоча й має всі важелі впливу, щоб зупинити все це», - відмітив Слободянюк. Він припустив, що, мабуть, існують певні кулуарні домовленості між керівними структурами області і міста. За його словами, ініціювати вибори можуть партійні організації міста, зокрема, БЮТ та Партія регіонів, які повинні подати відповідні звернення до вищестоящого керівництва і з їх допомогою вирішити ужгородські проблеми.
 
Нічим іншим як піаром назвав Слободянюк і можливу спробу ініціювати проведення місцевого референдуму про дострокові вибори. За його словами, «Ратушняк і 48 його депутатів не підпишуть цей документ і заблокують проведення референдуму». «Потрібно, щоб наша громадськість та ОДА приєдналася до захисту прав і свобод ужгородців, які страждають від дій міської влади. Мені сьогодні відверто шкода міського прокурора, всі спроби якого навести лад в Ужгороді впираються в те, що нікому проводити оперативно-слідчі дії. Це наслідок того, що правоохоронна система на рівні міста корумпована», - стверджує Слободянюк.
 
В коментарі про своє відсторонення з посади секретаря міськкому СПУ Сергій Слободянюк назвав це дезінформацією.
Роман СЕНИШИН
Категорія: Політика | Переглядів: 842 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Закарпаття: Підприємці краю оголошують конкурс для журналістів на кращий бізнес-матеріал
Закарпаття: Прес-конференція головного лікаря Обласної станції переливання крові
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...