«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 14:08:12

Головна » 2008 » Травень » 23 » БЮТ перейшов в опозицію



БЮТ перейшов в опозицію
15:49:59
У п’ятницю на сесії обласної ради керівник фракції БЮТ Андрій Сербайло зачитав Заяву депутатської фракції Блоку Юлії Тимошенко в обласній раді V скликання про перехід в опозицію.
 
У заяві зокрема зазначено: «В ході виборчих кампаній 2006 р. і 2007 р. на виборах депутатів Верховної та місцевих (2006 р.) рад представники демократичних сил, які ввійшли до виборчих блоків – Блок Юлії Тимошенко і НСНУ (2006 р.) та НУ-НС (2007 р.), в т.ч. і в Закарпатській області, неодноразово заявляли про формування у відповідних радах коаліцій за участю цих політичних сил. За підсумками виборів у всіх місцевих радах, де БЮТ і НСНУ набрали необхідну кількість голосів, такі коаліції і були створені. Винятком стала Закарпатська обласна рада, де з ініціативи колишнього голови обласної організації НСНУ п. Балоги В. І. була утворена коаліція з участю кількох депутатських фракцій, в т. ч. НСНУ та ПР, а також частини депутатів обраних за списками нашого виборчого блоку.
 
Незважаючи на цей факт керівництво обласної організації партії «ВО «Батьківщина» та фракції БЮТ в обласній раді неодноразово вносили пропозиції обласній організації партії НУ та фракції НСНУ щодо налагодження співпраці.
 
Результатом домовленостей між Лідерами БЮТ і НСНУ було ініційовано і організовано 6 березня 2007 р. підписання Угоди про співпрацю в Закарпатській обласній раді фракцій БЮТ та НСНУ за умови виходу фракції НУНС з діючої коаліції. Однак, не зважаючи на дані обіцянки і заяви, в т.ч. озвучені і на сесіях обласної ради, формат коаліції не змінився.
 
На жаль, не дало результату і офіційне звернення нашої фракції з цього приводу до кожного депутата – нашоукраїнця. Вважаємо, що така ситуація викликана позицією нашої депутатської фракції щодо непідтримки ганебної практики непрозорого прийняття сесією облради рішень щодо землі, надр, майна, лісів та рекреаційних ресурсів.
 

Ми неодноразово звертали увагу на те, що сесії облради повинні оголошуватись і проводитись з дотриманням чинного законодавства і регламенту, тим порядком денним, що доводиться до відома населення, а меншість повинна мати право очолити постійні депутатські комісії з питань бюджету, регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою, здійснюючи контрольні функції.

Тому в зв’язку з такою ситуацією ми, депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській обласній раді, заявляємо про формування опозиції (меншості) в раді та і надалі докладатимемо максимум зусиль для захисту інтересів краян»
 
Після оголошення заяви Андрій Сербайло також заявив, що відкликає свій підпис під угодою про співпрацю між фракціями БЮТ та НСНУ від 6 березня 2007 року, повідомляє прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області.
Категорія: Політика | Переглядів: 865 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...