«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 02:31:59

Головна » 2008 » Травень » 23 » ДАІ проводить операцію «Переїзд»



ДАІ проводить операцію «Переїзд»
16:27:39
Лише за один тиждень в Україні на залізничних переїздах загинуло 16 осіб. На Закарпатті, на щастя, аналогічних трагедій цьогоріч поки не було, зате торік в селі Холмок на Ужгородщині від зіткнення автомобіля з потягом загинуло двоє людей. Травмувалися на переїздах люди і в Берегівському, Великоберезнянському районах.
 
 Аби зарадити цій біді, з 16 квітня до 30 травня на території України проводилася міліцейська спецоперація під умовною назвою «Залізничний переїзд», мета якої - профілактика травматизму під час перетину залізничного полотна.
 
- Дане питання вимагає постійного контролю, адже йдеться про життя та здоров’я багатьох людей, - каже начальник відділу організації дорожнього руху УДАІ УМВС майор міліції Олександр Ковальчук. - З метою забезпечення безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах ці об’єкти та підходи до них обстежуються нашими фахівцями, перевіряється встановлення відповідних знаків, нанесення розмітки, утримання шлагбаумів, звукової та світлової сигналізації тощо. З початку операції було обстежено 331 залізничний переїзд на території Закарпатської області, де виявлено ряд порушень. Характерним прикладом незадовільного утримання є облаштування залізничного переїзду на вул.Ужанській в Ужгороді, де упродовж багатьох років не поновлювалися дорожні знаки, розмітка та підходи доріг.
 
За наслідками перевірки видано понад 70 приписів відповідним посадовим особам дорожньо-комунальних та залізничних організацій на усунення недоліків в утриманні залізничних переїздів та підходів до них. За порушення правил і норм стандартів близько півсотні посадових осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності. Так само покарано й понад 700 водіїв за порушення правил перетину залізничних переїздів. На винних складено адмінпротоколи. На жаль, штрафи за ці порушення мізерні: 17 гривень - за порушення правил проїзду через заборонний знак та від 17 до 34 - за порушення правил проїзду на світлофор. Тому багато водіїв просто ігнорують вимоги правил дорожнього руху. На території області торік було запроваджено нововведення - перекриття шлагбаумами всієї проїжджої частини дороги, що не давало б змоги водіям їхати на заборонний сигнал світлофора. Один із прикладів цього - це центральний залізничний переїзд на вул.Гагаріна в Ужгороді.
 
Хочу звернутись до водіїв транспортних засобів із проханням бути особливо уважними під час перетину залізничних переїздів. Із потягом не жартують! Окрім тяжких наслідків для самих потерпілих (смерть та каліцтво під колесами потяга), дані автопригоди характерні ще й тим, що зривається рух залізничного транспорту, а при пошкодженні самої колії може бути призупинено рух на цій ділянці залізниці, що несе за собою значні матеріальні збитки.
 

А от сусіди-угорці з травня запровадили найбільш жорсткі покарання за проїзд на закритий залізничний переїзд - в еквіваленті 2 000 доларів.

Володимир ТИС

Категорія: Кримінал | Переглядів: 649 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Закарпаття: Підприємці краю оголошують конкурс для журналістів на кращий бізнес-матеріал
Закарпаття: Прес-конференція головного лікаря Обласної станції переливання крові
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...