«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 22:07:29

Головна » 2008 » Червень » 29 » Що діється на кордонах Європейського Союзу?



Що діється на кордонах Європейського Союзу?
13:42:57

Під такою назвою в Києві відбувся міжнародний «круглий стіл» експертів, організований Міжнародним Фондом «Відродження, Фундацією ім. Стефана Баторія (Варшава, Польща) та Центром миру, конверсії та зовнішньої політики України

 

Під час конференції було проведено презентацію результатів дослідження функціонування пунктів пропуску на зовнішньому кордоні Європейського Союзу, з детальною характеристикою якості обслуговування подорожуючих. Дослідження було проведено у 7-ми державах-членах Європейського Союзу. Аналітичний звіт представляє результати моніторингу 19 пунктів перетину кордону в Болгарії, Естонії, Фінляндії, Польщі, Угорщині та Словаччині. Основним предметом дослідження були умови руху осіб, виключно у тих відтинках кордону, які перебувають під контролем держав Європейського Союзу.

 

Щодо України, то загалом було вивчено 6 пунктів перетину ЄС: Медика - Шегині і Зосін - Устилуг (на кордоні з Польщею), Сігету Мармацей - Солотвино (на кордоні з Румунією), Тісабеч - Вілок (на кордоні з Угорщиною), Вишнє Немецке - Ужгород і Велке Селменце - Малі Селменці (на кордоні із Словаччиною).

 

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді спільно із Дослідницьким Центром словацької Асоціації зовнішньої політики проводив моніторинг на вище згаданих пунктах перетину словацько-українського кордону (Вишнє Немецке - Ужгород і Велке Селменце - Малі Селменці) і підготував аналітичний звіт, який був представлений на цій міжнародній конференції.

 

Моніторинг допоміг оцінити якість прикордонної інфраструктури, час очікування в пунктах перетину та рівень черг, доступ до інформації стосовно перетину кордону, поведінку представників митної та прикордонної служб у вимірі поваги до людини, професійні стандарти персоналу та проблему корупції в пунктах перетину кордону.

 

Головна мета цього дослідження – звернути увагу на проблеми якості обслуговування подорожуючих на зовнішніх кордонах Європейського Союзу, особливо враховуючи, що дискусія навколо кордонів концентруються передусім на безпекових питаннях.

 

Дослідивши всі вищевказані аспекти, Фундація ім. Стефана Баторія підготували Аналітичний звіт „Моніторинг пунктів перетину кордону Європейського Союзу”. Враховуючи наявність спільних кордонів між Україною та ЄС, прагнення України стати частиною Європейської спільноти та існуючу тенденцію до організації спільного прикордонного контролю, результати цього дослідження мають бути дуже цікавими і корисними як для державних органів, діяльність яких пов’язана з функціонуванням пунктів перетину державного кордону, так і для представників громадськості, особливо неурядових організації та журналістів України.

 

З Аналітичним звітом можна ознайомитися в регіональному філіалі Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді.

Вл. Інф.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 721 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...