«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 22:19:54

Головна » 2008 » Липень » 3 » Якщо сонця забагато...



Якщо сонця забагато...
13:07:03
За останнє десятиріччя минуле літо на Закарпатті було найбільш жарке. Як поінформувала «НЕДІЛЮ» Василина Блох із Закарпатгідрометеоцентру, найвищу температуру було зафіксовано минулого липня в Берегові (+38,8 в тіні). За її словами, і в цьому році найтеплішим місяцем буде липень. Синоптики очікують, що впродовж 13-15 днів липня температура повітря перевищуватиме +30 градусів.
 
 Звісно, в такі погодні умови завжди хочеться відпочивати поблизу водойм – моря, озера, річки чи басейну. Дехто полюбляє при цьому підставляти свою шкіру під сонце задля загару. При помірному прийманні сонячних ванн організм, звичайно, отримає чимало користі. Але бувають випадки, коли при цьому можна отримати і тепловий удар. Слід зауважити, що ці процедури та й взагалі перебувати упродовж тривалого часу на відкритому сонці спекотного дня шкідлив для людей, у яких хворі судини. Адже в жару кров стає густішою. І навіть у цілком здорових людей серцево-судинній системі стає працювати важче.
 

Завідуюча приймальним відділенням Ужгородської ЦМКЛ Мар’яна Кіш каже, що до груп ризику відносяться люди похилого віку, ті, що страждають на ожиріння і на серцево-судинні захворювання. Саме вони найчастіше отримують тепловий удар, першими ознаками якого є головні болі, висока температура та тиск, з’являється рвотний рефлекс. В таких випадках, каже пані Мар’яна, постраждалого слід відвести в тінь, обкласти та обтерти її вологим рушником, можна покласти, якщо є в наявності, лід в область шиї та голови, бо в цих місцях проходять найбільші кровоносні судини. Після цього хворого обов’язково слід доправити до медичного закладу, де йому вже нададуть допомогу по симптоматиці теплового удару.

Категорія: Здоров’я | Переглядів: 782 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...