«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 18:53:29

Головна » 2008 » Липень » 24 » Як уникнути правосуддя? Іршавський варіант



Як уникнути правосуддя? Іршавський варіант
12:58:10
Про лиху долю, якої довелося зазнати мешканцю м.Іршави Олександру Дякуличу, «НЕДІЛЯ» вже писала у №52 за 2007 рік. Нагадаємо читачам, що, з метою заробити грошей за кордоном, він разом із кількома земляками пристав на пропозицію керівниці однієї турфірми Оксани Петровцій виїхати на заробітки до Англії. За словами Олександра, за цю послугу жінка взяла кілька тисяч доларів з кожного і пообіцяла, що заробітчан в Англії зустрінуть належним чином. Однак замість Туманного Альбіону вони чомусь опинилися в Італії. Олександру довелося пережити довгі поневіряння і тільки через півроку йому вдалося повернутись додому без жодної заробленої копійки. Олександр одразу ж почав шукати правди у правоохоронців. Проти О.Петровцій порушили кримінальну справу. Судова тяганина тривала 4 роки. Врешті-решт керівницю турфірми засудили до 6 років позбавлення волі. Та Оксану Петровцій після винесення вироку із зали суду чомусь відпустили. Минуло вже кілька місяців, а вона й досі не несе заслуженого покарання. Офіційно жінка перебуває у розшуку, хоча, за словами Олександра, він особисто кілька разів бачив її в районному центрі.
 

Ось як коментує події, які сталися після винесення вироку, Олександр Дякулич:

- До сьогодні з часу рішення суду не відбулося жодних змін. З 60 тисяч гривень, які ми вимагали (як моральну та матеріальну компенсацію) на кожного з трьох позивачів, нам повернули лише 55 тисяч гривень на всіх. Мене не задовольняють і подальші дії міліції: чому Оксану Петровцій не заарештовано до цього часу? Я навіть з цим питанням звертався під час прямої лінії на телеканалі «Тиса-1» до начальника УМВС в області Віктора Чепака, який пообіцяв, що злочинниця буде піймана і доправлена до слідчого ізолятора. В.Чепак тоді ж зазначив, що міліція пізно отримала розпорядження суду на затримання шахрайки, що дало можливість їй втекти. Не розумію, хто винен в тому, що міліціонери не вчасно отримали розпорядження суду? До цих пір для мене залишається загадкою, чому суддя обласного апеляційного суду Сергій Демченко не змінив міру запобіжного заходу і не дозволив затримати пані Петровцій прямо в залі суду, а натомість дали їй можливість втекти? Чому у нас закон трактують не на користь потерпілого, а на користь шахрайки і випускають її з зали суду, щоб потім ловити? Та й після того, коли міліціонери отримали розпорядження про затримання, вони чомусь не дуже спішили його виконувати. Оксану Петровцій кілька разів бачили в Іршаві, вона їздила центром міста на автомобілі. На моє звернення про цей факт у райвідділі заявили: «Вибач, ми її проґавили...»
 
Чому до цих пір не затримана громадянка Оксана Петровцій, яку звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах, «НЕДІЛЯ» намагалася з’ясувати у начальника Іршавського райвідділу Івана Гольчі. За словами останнього, по цій справі є постанова суду на арешт, заведена оперативно-розшукова справа. Окрім того, стверджує І.Гольча, він особисто мав розмову з чоловіком засудженої, вимагав, щоб вона самостійно з’явилася і здалася правосуддю, але поки що це результатів не дало. Як стверджує керівник іршавської міліції, наразі постійно виставляють групи затримки в Іршаві, Лисичеві, Сухій, Осої, тобто в тих місцях, де жінка може з’явитися. Але поки що пані Петровцій не попадає в міліцейські тенета.
 

У той же час, на думку начальника УМВС в області Віктора Чепака, Оксана Петровцій й понині знаходиться на волі завдяки зв’язкам свого чоловіка, котрий свого часу працював начальником управління паспортно-візового контролю Іршавського райвідділу. За його припущенням, жінка вже давно переховується від правосуддя за межами країни.

Роман СЕНИШИН

Категорія: Кримінал | Переглядів: 655 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...