«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 21:37:09

Головна » 2008 » Липень » 24 » Обережно - довкола інфекції!



Обережно - довкола інфекції!
13:01:50

Підхопити якусь заразу, до прикладу, кишкову паличку чи навіть щось гірше можна не тільки на ринку, але й у перукарні чи у маршрутному таксі

 
Свідченням цього став рейд санепідемологів з обласної СЕЗ, до якого долучилися і журналісти. Першими під огляд потрапили перукарні Ужгорода. Як повідомила «НЕДІЛІ» лікар-дезінфекціоніст обласної СЕЗ Вікторія Дьордяй, небезпечні збудники інфекцій були виявлені на ножицях, гребінцях та іншому обладнанні. А в перукарні на вулиці Корзо, названій журналістами «народною», не було навіть дезінфікуючих засобів. Небезпечні мікроорганізми після проведених лабораторних досліджень виявили і в інших перукарнях. Клієнтам все це загрожує різними захворюваннями шкіри, алергією тощо.
 
Не краща ситуація - і з дотриманням санітарних норм в маршрутних таксі. На час проведення перевірок спеціалісти СЕЗ виявили, що маршрутки взагалі не обробляють дезінфекційними розчинами, а миють салони простою водою. Як стверджує В.Дьордяй, через це є ймовірність, що пасажири можуть прямісінько в автобусі підхопити небезпечний вірус і заразити ним інших. За її словами, власникам автобусів слід би укласти відповідні договори з фахівцями, які вміють належним чином проводити дезінфекцію. Такий досвід на теренах області уже є – хустські пасажироперевізники уклали відповідну угоду з міською СЕЗ. «Не слід економити на дезінфекції, адже значно дешевше запобігти, аніж потім лікуватися від складного вірусу», - каже лікар-дезінфекціоніст.
 
Що стосується ринків, то, за словами лікаря по гігієні харчування обласної СЕЗ Світлани Гіби, тут ситуація ще більш проблематична. Майже у 90% перевірених торгівців на ринку Корятовича (на руках продавців, терезах, продуктах харчування, халатах, рубочній колоді, упаковці для тістечок тощо) були висіяні різноманітні збудники інфекцій, в тому числі і бактерії групи кишкової палички, які можуть викликати харчове отруєння. Окрім того, товар не був класифікований - в одній точці молочні продукт продавалися разом з овочами, фруктами, м’ясом. В супермаркетах ситуація дещо краща, тут хоч є відповідні холодильні камери, персонал, який відповідає за певну продукцію. Тим не менш і супермаркети не позбавлені небезпечних бактерій. «Лише покупець може сам себе убезпечити від купівлі неякісної продукції. На мою думку, продукти харчування слід купувати там, де за них люди несуть якусь відповідальність, а не на стихійному ринку, де довкола бруд і не дотримуються елементарних санітарних норм. А коли вже купуєте продукти харчування на ринку, обов’язково вимагайте від продавців ветеринарну довідку про якість продукції. Адже здоров’я – це головне, що є у нас», - каже Світлана Гіба.
 
Роман СЕНИШИН
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 814 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...