«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 16:33:10

Головна » 2008 » Липень » 25 » Екс-зек убив священика



Екс-зек убив священика
16:01:26
Архідиякон був духовним наставником вбивці
 
У квітні 2004 року Сергія Д. за вчинення крадіжки на Закарпатті засудили до трьох років позбавлення волі. Весь цей час він листувався із священиком з Волинської області, з яким познайомився ще до ув’язнення. Вийшовши із-за ґрат, Сергій деякий час жив у свого духовного наставника. Та видно, минуле далося взнаки – колишній зек спровадив на той світ батюшку…
 
У жовтні 2007 року раніше судимий Сергій Д. приїхав з Дніпропетровської області в одне із сіл Волинської області до місцевого священнослужителя і свого духовного наставника - Ігоря X., в якого проживав майже місяць. У цей час Сергій добряче випивав, тож між ним та священнослужителем часто виникали сварки. В один із днів листопада Сергій, після чергової пиятики, скориставшись відсутністю священика, який проводив в цей час богослужіння у храмі, викрав з його будинку 40 гривень і тисячу доларів та повернувся додому на Дніпропетровщину.
 
Ввечері 25 лютого 2008 року Сергій знову приїхав до свого духовного наставника, якого вирішив убити і заволодіти його майном. Перебуваючи в селі, в якому проживав священик, він знайшов нежилий будинок, де вживав привезені з собою алкогольні напої та вичікував моменту для здійснення свого задуму. Глибокої ночі, коли світло у житлі майбутньої жертви вимкнулося, підійшов до будинку. У господарстві священика знайшов сокиру і тихо вийняв у прибудові віконну раму. Знявши з себе куртку та одягнувши на руки рукавички, щоб не залишати на місці події слідів злочину, проник усередину будинку. Після чого увійшов до кімнати та завдав кілька ударів сокирою по голові священика, припинив їх лише тоді, коли не зміг витягнути її з черепа священика - лезо застрягло у кістках.
 
Не кваплячись, Сергій провів огляд будинку священнослужителя та викрав його гроші - 700 грн. та 600 доларів, мобільний телефон «NOKIA - 6120», дублянку, сумку та інші речі. На вулиці зняв рукавиці і викинув їх з обриву. Переодягнувся в одежу потерпілого, а свій светр та шарф викинув у туалеті. Після вчинення злочину вирішив повернутися додому на Дніпропетровщину.
 

Правоохоронцями Волинської області Сергія затримано на квартирі в одному з будинків міста Дніпропетровська та доставлено до слідчого. Під час затримання у зловмисника вилучено докази. Сергію судом обрано запобіжний захід - взяття під варту. Під час досудового слідства Сергій Д. пояснив, що в кінці жовтня 2003 року він разом з своїм знайомим Віталієм поїхав до чоловічого монастиря, розташованого у Волинській області. Там він познайомився з архідияконом Ігорем (в монашестві - Ілля), який справив на нього приємне враження, і вони стали підтримувати дружні відносини. Отець Ілля був для нього духовним наставником. У  квітні 2004 року Сергія за вчинення крадіжки у Закарпатській області було засуджено до трьох років позбавлення волі. Під час відбування покарання він листувався з отцем Іллею. Після звільнення з місць позбавлення волі він деякий час жив у священнослужителя, з яким вживав спиртні напої. Наразі кримінальна справа слухається у суді, який дасть оцінку зібраним під час досудового слідства доказам та поставить крапку в цій історії.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 640 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...