«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 23:52:48

Головна » 2008 » Серпень » 2 » До пенсіонера, який поїв Ющенка дубовим коньяком, їздила і Тимошенко



До пенсіонера, який поїв Ющенка дубовим коньяком, їздила і Тимошенко
09:34:34

 

Співробітники СБУ провели експертизу коньяку, яким чернігівський пенсіонер-антиквар Валентин Шур пригощав Віктора Ющенка в день його отруєння.

 

За його словами, за тиждень після візиту Ющенка до нього на дачу приїхав співробітник місцевого відділення СБУ.

 

«Він юлив, кажучи про те, як йому теж хотілося б спробувати такої настойки, якою я Ющенка пригощав. А я вже тоді з преси знав, що Віктор Андрійович занедужав і є підозри, що його отруїли. Співробітник СБУ вказав на принесену із собою пляшку 5-зіркового коньяку - мовляв, готовий помінятися. Ну, дав я йому «шуровського», у мене саме залишалася остання пляшка. А від його коньяку відмовився», - розповів Шур.

 

Наступного дня, за словами Шура, його викликали в СБУ, де «допитали найдокладнішим чином, хто де стояв, сидів, що і скільки пили».

 

«Треба ваш напій на експертизу відправити». – «Будь ласка, - відповідаю. - Учора я вашому співробітнику останню пляшку віддав». Знайшли її в сейфі і кажуть мені: «Не треба було так її віддавати. Треба оформити вилучення з дому, при понятих. Зараз ми усі разом до вас поїдемо і там офіційно вилучимо». Я обурився: «Нічого собі! Пляшка провела всю ніч у СБУ, сюди що завгодно могли підсипати! А потім мене у в'язницю, колекцію розкрадуть», - розповів він.

 

За словами Шура, він запропонував співробітникам СБУ самим спробувати цей коньяк для того, щоб переконатися, чи не підсипали туди чого-небудь.

 

«...Мовляв, розливайте по чарках, випийте. Тоді повірю, що сюди нічого не підсипали, і погоджуся підписати папір про вилучення», - розповів пенсіонер.

 

Після цього, за його словами, СБУшникам нічого не залишалося робити. «Розлили, випили. Я і підписав. Більше по цій справі мене нікуди не викликали», - сказав Шур.

 

Він також розповів, що з Віктором Ющенком він познайомився років десять тому у Києві в парку Перемоги, де збиралися нумізмати.

 

«Запропонував йому купити для Нацбанку коштовну ікону Успіння Божої Матері, але тоді угода не відбулася - державних грошей не вистачало на виплату пенсій, не те що на поповнення банківської колекції. У грудні 2002 року Ющенко приїжджав до мене в гості. Провів у мене кілька годин, оглянув усю колекцію. Ми з ним довго говорили про старовину», - сказав Шур.

 

Він також згадав, що за два тижні після візиту Ющенка в 2002 році приїхала Юлія Тимошенко, «теж дивилася ікони, залишила теплий відгук в «гостьовій» книзі».

 

Категорія: Україна | Переглядів: 807 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...