«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 19.05.2024, 09:13:47

Головна » 2008 » Серпень » 14 » Затоплені Горяни



Затоплені Горяни
16:05:46

Область знов страждає від повені. Минулих вихідних через зливи в Ужгороді постраждали

4 мікрорайони, найбільше наслідки негоди відчули Радванка та Горяни. Зокрема, Горяни підтопило майже повністю. Стривожені жителі цього мікрорайону, які зателефонували у редакцію «НЕДІЛІ» в понеділок зранку, попросили приїхати і подивитися, що робиться у них на вулицях - майже всі дороги пошкоджені, навіть „швидка” в разі потреби невідомо як потрапить до місця виклику
 
За кілька годин 9 серпня випала місячна норма опадів. Жителі Горян розповіли, що опівдні річка вийшла з берегів і вже через годину вода була повсюди. На заклики про допомогу мешканців мікрорайону МНСники прибули лише вночі і почали відкачувати воду, яка сильно пошкодила майно. Пані Марії, жительці Горян, затопило увесь двір, особливо підвал, а у ньому - новенький газовий котел для автономного опалення, який встановили не так давно. «Та хто тепер мені його відшкодує, - обурена пані Марія, - за яку-таку пенсію я його знову придбаю?» А у пана Юрія вода ще і хату пошкодила. Затопило будинок, проламаний дах. «У хаті навіть жити неможливо. Куди звертатися по допомогу?» - каже він.
 
Натомість МНСники наголошують, що якби каналізаційні системи утримували в належному стані, таких наслідків могло б і не бути. Та часто захаращують її і самі мешканці, викидаючи сміття до каналів. У мерії погоджуються - водовідвідна система в критичному стані. За словами заступника міського голови Володимира Бобкова, який прибув в Горяни оглянути наслідки негоди, тільки по комунальних проблемах збитків нанесено на 2-3 млн. грн., а ще ж потрібна соціальна допомога людям. «На сьогодні ці райони виявились неготовими до таких подій. За короткий термін випало надзвичайно багато опадів, всі мережі не розраховані на раптово велику кількість води. Підтоплені райони, які найменш забезпечені інженерними мережами», - зазначив заступник мера. Він каже, що та ж Радванка, наприклад, не має каналізаційних люків. А налагодити все – це дуже великі кошти, яких нема в місцевих бюджетах. Тому мерія збирається по допомогу звернутися до Кабінету Міністрів.
 

Наразі, як повідомила «НЕДІЛІ» в.о. начальника головного управлінні праці та соціального захисту населення Ганна Морозюк, наслідки останньої негоди, що мали місце 9 серпня, ще не вивчалися. Тому скільки матеріальної допомоги людям виділять та й чи буде вона взагалі виділятися – поки невідомо. Нагадаємо, що внаслідок сильних дощів в Ужгороді затопило три десятки вулиць, а у восьми селах Ужгородського району підтоплено майже дві сотні дворогосподарств. Не оминула негода й кілька населених пунктів Свалявщини та Перечинщини, а на Міжгірщині зійшли два зсуви, на щастя, обійшлося без жертв.

Денис ФАЗЕКАШ

Категорія: Ужгород | Переглядів: 703 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Кабмін хоче самостійно визначати розміри соціальних виплат
Закарпаття — лідер в Україні за темпами зростання промислової продукції
Минулоріч 36-ти збитковим підприємствам від’ємне значення об’єкта оподаткування зменшено на 75,5 млн. грн.
Закарпатських журналістів запрошують позмагатися за 2 премії — імені Михайла Бабидорича та Василя Гренджі-Донського
Рівненські депутати не захотіли робити Бандеру почесним громадянином
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...