«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 23:38:28

Головна » 2008 » Серпень » 21 » Мертвих дітей мати витягувала з намулу... і вмивала



Мертвих дітей мати витягувала з намулу... і вмивала
15:26:56
Втративши під час повені трьох дітей, жителька села Прутівка Івано-Франківської області втратила й будь-яку надію в житті – з такою сумною звісткою повернулись з підтопленого регіону працівники Чопського міськвиконкому Ганна Повшак та Михайло Бублик, на яких була поставлена місія передати грошову допомогу постраждалій сім’ї.

  

Ініціатива про надання матеріальної допомоги постраждалій від паводку сім’ї Іваночко Олени була виголошена міським головою м.Чоп в понеділок на терміновій нараді з працівниками Чопського міськвиконкому.

 

Міського голову Галину Цар, як й весь колектив міськвиконкому, вразила трагічна історія що була напередодні опублікована в одному з щотижневих видань. Прийнято однозначне рішення: надати одноденний заробіток з благодійною метою та особисто відвезти кошти.

  

Цю добру справу підтримали й працівники Чопської митниці, які без вагань надали 5 тис.грн. Кошти, передані з м.Чоп стали першою допомогою, яку отримала Олена Степанівна. 40- річна жінка виховувала з чоловіком 6 чудових дітей. Життя в селі нелегке. Багатодітним батькам доводилось важко працювати, аби заробити крихтинку для своїх діточок. Не кажучи вже про купівлю власного помешкання – останні роки проживали неподалік від Олениної матері в хатині, яку наймали.

  

Та неочікувана повінь забрала найцінніше багатство –  дітей. В спустошеній від повені хатині  залишилось мовчазна згадка – фотокартки двох синів то красуні доньки, яких намагаючись врятувати, посадили в переповненений човен. Не витримавши навантаження він перекинувся, потонуло чимало, та одну дитину Олени  вдалось врятувати. Зараз хлопчик потребує інтенсивного лікування.

  

Мертвих дітей мати знайшла через декілька днів.  Сама їх витягувала з намулу, вмивала. Скрізь сльози розповідає вона вкотре свою трагічну історію, каже, що вже серце не витримує. Згадує вона начебто над човном що тонув тоді кружляв вертоліт, та не врятували діток.

 

Співробітники Чопського міськвиконкому знайшли Олену у сестри, що мешкає в сусідньому селі, та передали їй 11 тис.грн. за що жінка була дуже вдячна.

 

Звісно, подібні випадки протягом липня місяця на західній Україні були непоодинокими, і нам не варто закривати очі на чуже горе, а проявляючи власну ініціативу допомогти конкретній людині.

  

Підготувала інформацію начальник відділу внутрішньої політики Д. ВАШКО для www.zakarpatpost.net

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 734 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...