«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 19:57:02

Головна » 2008 » Вересень » 14 » Сергій Ратушняк: «Балога звозить в Закарпаття криміналітет»



Сергій Ратушняк: «Балога звозить в Закарпаття криміналітет»
09:13:21
В Ужгородській міськраді знову вирішили побавитися у велику політику

 

У вівторок, 9 вересня, ужгородських міських депутатів позачергово зібрали на сесію, аби ті висловили свою позицію щодо загострення політичної ситуації в державі. Сесія розпочалася із запізненням на 15 хвилин. Мабуть, депутатам дали час ознайомитися з «Історією розпаду коаліції», яку роздали перед початком засідання.

 

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк розпочав виступ із повідомлення про те, що в Україні готується силовий сценарій захоплення влади і є загроза введення прямого президентського правління. Далі – цитата з виступу Сергія Миколайовича:

- В Закарпатті активізується русинська тематика, задля чого задіяний криміналітет, який, до речі, в бігах і ховається в Словаччині та Угорщині. Балоги разом з Чепаками і Рахівськими звозять все сюди під знаком боротьби з русинством. Будуть перекриватися транспортні шляхи, залізниці, будуть робитися погроми автомобілів, магазинів, громадян і так далі. Все це – під прапором боротьби з русинством, яке хоче відділення від Закарпаття. Такий же сценарій буде розгортатися по Криму, з татарами. І поскільки це буде небезпека цілісності держави, треба буде вводити війська і вводити балогівське пряме завидівське правління, або як це буде називатися військовий стан. Робиться це з єдиною метою – спровокувати громадські непорядки і тим самим створити підвалини для введення в країні прямого президентського правління...
 
За словами С.Ратушняка, задля реалізації цього сценарію керівникам силових структур в регіони направляються таємні директиви з вказівками, що і як робити. Щоправда, на прохання із зали озвучити хоча б одну таку директиву, міський голова перевів розмову в інше русло. Потім почав зачитувати тексти звернень, редагуючи їх на ходу. Спочатку це було звернення депутатів Ужгородської міської ради V скликання до ужгородців, яке згодом вирішили адресувати співвітчизникам, потім – звернення до Президента України, якого просили «визнати власні помилки, припинити ескалацію політичного конфлікту та не приймати необдуманих рішень». Як і очікувалося, жодних звинувачень у політичних іграх ні на адресу прем’єр-міністра (подейкують, що С.Ратушняк є прихильником Ю.Тимошенко), ні жодної іншої політичної сили не прозвучало.
 
Отож, зважаючи на політичне забарвлення присутніх (з-поміж трьох десятків депутатів більшість була від БЮТу), хід обговорення та підсумковий результат сесії передбачити було не важко. Від імені всіх депутатів Ужгородської міськради озвучили позицію щодо подій в державі, вигідну одній політичній силі. Та питання навіть не в цьому. Немає сумніву, що звернення ужгородських обранців аж ніяк не вплине на плани і домовленості в Києві. Тим більше, що це не перше подібне звернення від Закарпаття до керівників держави, на яке ніхто не реагував і не прореагує. Проблема в іншому. В той час коли в Ужгороді загроза зриву опалювального сезону, місто потопає у смітті, кругом – незаконні захоплення землі і нерухомості, а штрафи за парковку з порушенням йдуть не до бюджету, а в чиїсь кишені, – депутати чомусь мовчать. І на позачергових сесіях проблеми ужгородців, котрі їх же обрали, не поспішають вирішувати.
 

Людмила СУБОТІНА, газета «НЕДІЛЯ»

 
 

Коментар з приводу

 

о.Димитрій: “Це маячня сивої

кобили від Ратушняка...”

 

о.Димитрій СИДОР, чільник Сойму Підкарпатських русинів:

- Тут нема що коментувати. Це все маячня сивої кобили від Сергія Ратушняка. Свої права русини захищають суто у рамках Конституції, не більше. Сойм буде працювати цілком у рамках закону, і впевнений, ніхто з представників Сойму на такі провокаційні кроки не піде.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 775 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...