«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 20:13:18

Головна » 2008 » Вересень » 25 » 100 тисяч на бринзу



100 тисяч на бринзу
11:36:20

Гуцульська віагра так припала до смаку очільникам Закарпаття, що на влаштування фестивалю «Гуцульська бринза» виділили круглу суму грошей. Зокрема, з обласного бюджету на ці цілі спрямували 100 тисяч гривень, із районного – 25 тисяч. Подейкують, що й місцеві підприємці повинні були скинутися на свято, причому не по п’ятдесят гривень… Тож «НЕДІЛЯ» вирішила з’ясувати, куди пішли гроші, виділені на «Гуцульську бринзу»?

 

Проводити традиційний фестиваль «Гуцульська бринза» Рахівська районна влада спочатку відмовилася - через липневий паводок, від якого зазнали колосальних збитків. Та за тиждень до фестивалю управління інформації та зв’язків із громадськістю ОДА повідомило, що у зв’язку з численними зверненнями шанувальників свято бринзі таки відбудеться. З обласного бюджету розпорядилися виділити на його проведення навіть круглу суму – 100 тисяч гривень. З і так скупого районного бюджету викроїли ще 25 тисяч. Окрім того, кажуть рахівчани, з місцевих підприємців добровільно-примусово теж збирали кошти на фестиваль, причому сума інколи доходила й до кількох сотень гривень. Чи доцільно було витрачати такі кошти на проведення фестивалю, в той час коли в районі чимало людей через паводок залишилися без даху над головою?
 
Ще одне питання - куди саме пішли гроші, виділені на «Гуцульську бринзу»? Начальник управління культури ОДА Юрій Глеба в коментарі «НЕДІЛІ» зазначив, що кошти пішли на установку сцен, а їх було декілька, на їх художнє оформлення, на підготовку звуку, монтаж, транспортні перевезення обладнання, учасників, творчих колективів та журналістів, а також на виготовлення рекламної продукції, афіш і запрошень. «Це всі видатки, передбачені законодавством», - запевнив пан Глеба. Причому уточнити конкретні суми, які пішли на оплату тих чи інших послуг, начальник управління культури відмовився.
 

Щодо 25 тисяч з районного бюджету, то начальник відділу культури місцевої райдержадміністрації Володимир Шепета підтвердив: гроші пішли на транспорт, на концерт художніх колективів, на оформлення сцени і т.д. Причому, за його словами, не всі 25 тисяч були витрачені повністю, ще трохи залишилось. Куди саме підуть ці гроші, він не уточнив, зазначивши лише, «що на інші заходи». На що потратили кошти, зібрані від підприємців, можна лише здогадуватись...

Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 593 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...