«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 21:24:30

Головна » 2008 » Вересень » 25 » Село без садка



Село без садка
11:43:54

Право дітей на дошкільну освіту у селі Буковець так ніхто і не захистив

 
Епопея навколо дитячого садка у гірському селі Буковець, що на Воловеччині, тягнеться вже півтора року. Нагадаємо читачам «НЕДІЛІ», що у травні минулого року приміщення дитсадка сільрада незаконно продала на аукціоні. Будівлю, де б мали виховувати тих, кого гордо називають «наше майбутнє», оцінили в неповні 10 тисяч гривень. Тоді в коментарі нашій газеті екс-начальник управління освіти і науки ОДА Юрій Герцог зазначив, що він «за останні роки вперше чує, аби продавали дитсадок». Тим більше, що приміщення освіти продавати або використовувати не за призначенням заборонено законом. Руки до цієї справи у першого заступника голови ОДА Івана Балоги, який на одній із прес-конференцій в Мукачеві пообіцяв розібратися з винними, так і не дійшли.
 
На проблему звернули увагу лише тоді, коли в «НЕДІЛІ» вийшла чергова публікація («Дошкільнят привезуть під стіни обласних прокуратури та держадміністрації», №33 за 18-24 серпня 2007 р.). Тоді прокуратура проти голови села порушила кримінальну справу (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення). Мешканці села сподівалися, що після цього садок повернуть громаді і він запрацює. Адже в Буковці є близько 40 дошкільнят, готових заповнити приміщення.
 
З того часу минуло більше року, та, як кажуть, віз і нині там. Справу, порушену проти сільського голови Буківця, про яку гучно сповістили навіть центральні телеканали та прес-служба обласної прокуратури, тихенько спустили на гальмах. В офіційному листі Воловецької районної прокуратури, надісланому на запит «НЕДІЛІ», повідомили, що «згідно з постановою райсуду від 1.02.2008 р. підсудну Кобик К.Ю. звільнено від кримінальної відповідальності внаслідок зміни обстановки на підставі ст.48 КК України». А це означає, як свідчить дана стаття КК, що вчинене діяння втратило суспільну небезпечність або особа, яка його вчинила, перестала бути суспільно небезпечною...
 
Проте наша газета і не ставила собі за мету, аби якимось чином «розібралися» з головою села. Ми просто хотіли захистити право дітей на дошкільну освіту. Однак це, схоже, нікого не хвилює – ні місцеву владу, ні правоохоронні органи. Договір купівлі-продажу, який за всіма ознаками є незаконним, поки не відмінили. Як повідомив «НЕДІЛІ» прокурор району М.Орос, «нині позов прокурора району про визнання договору купівлі-продажу знаходиться на судовому розгляді». Але тут виникає ще одне питання: чому приміщення дитсадка на час розгляду справи в суді підприємець, що його викупив, використовує як склад будівельних матеріалів, а біля самої будівлі, на місці, де колись був ігровий майданчик, повним ходом іде будівництво? Натомість в прокуратурі стверджують, що «чіткого розмежування між земельними ділянками, які були виділені для обслуговування приміщення клубу (сусідня будівля) і дитячого садка, немає, так як сільською радою акти на право користування землею не виготовлялися».
 
Судячи з фактів, неважко спрогнозувати, яким буде кінцевий результат. Та все ж хочеться помилитися у прогнозах щодо Феміди…
Роман СЕНИШИН, газета «НЕДІЛЯ»
Категорія: Суспільство | Переглядів: 661 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...