«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 20:13:16

Головна » 2008 » Вересень » 29 » Урядовці обіцяють кадрові чистки на Закарпатті



Урядовці обіцяють кадрові чистки на Закарпатті
11:05:26

На початку минулого тижня знову заговорили про невідповідність займаним посадам закарпатських губернатора та головного міліціонера. Першим незадоволений перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, другим – міністр внутрішніх справ Юрій Луценко

 
В понеділок перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін не виключає ініціювання розгляду питання про невідповідність посадам ряду губернаторів західних регіонів України у зв’язку з незадовільними темпами відновлювальних робіт після повені, що сталася в шести областях у липні. За його словами, незважаючи на персональне запрошення, для участі в засіданні Центрального штабу не прибув жоден із голів обласних адміністрацій, в тому числі і Олег Гаваші.
 
«Це не вперше, коли відбувається ігнорування і команд, і вказівок, і доручень Кабінету Міністрів. Я думаю, що Секретаріат Президента, який покриває або сприяє таким процесам, має нести за це відповідальність», - вважає він. Губернатор Закарпаття з відповіддю не забарився.
 
У коментарях ЗМІ він запевнив, що в цей час працював у постраждалих від повені районах, що важливіше, ніж наради в Києві. Хоча, зазначив, замість нього на засіданні штабу був Віктор Лукеча, який очолює обласний штаб з ліквідації наслідків липневого стихійного лиха. Та на цьому Олег Гаваші не зупинився і собі пішов в атаку. В середу управління інформації та зв’язків з громадськістю ОДА оприлюднило телеграму губернатора до Юлії Тимошенко, в якій очільник Закарпаття звинувачує Олександра Турчинова та керівництво Мінпраці в затримці з виплатою постраждалим від повені благодійних коштів. «Затримка з виплатою коштів спричинює дестабілізацію роботи органів влади на місцях та створює соціальну напругу серед населення… Вимагаючи від облдержадміністрацій забезпечити виплату коштів до 27 вересня ц. р., першим віце-прем’єр-міністром України О.Турчиновим не забезпечено виконання свого ж доручення», - йдеться в телеграмі.
 
Не поскупився на критику і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, якого не задовольняють «катастрофічні результати діяльності Закарпатського управління МВС». «У зв’язку з тим, що начальник управління (Віктор Чепак. – Ред.) знаходиться на лікарняному за кордоном, а перший заступник не зміг відповісти на запитання ні заступників (міністра), ні начальників підрозділів з широкого спектру питань діяльності – від негативних результатів кримінального розшуку до відсутності результатів протидії хабарництву і нелегальній міграції. Отже, ми ухвалили рішення про необхідність посилення роботи в Закарпатті шляхом реорганізації управління МВС в головне управління, що спричинить за собою реорганізацію, збільшення штатного розкладу і посилення кадрового складу», - сказав Луценко журналістам після розширеної колегії МВС, що відбулася у Полтаві. «Думаю, що начальник обласного управління не справляється з посадою, свідчення тому – негативна діяльність в усьому спектрі завдань. Саме тому ми реорганізуємо і збільшуватимемо штатну чисельність і змінюватимемо керівний склад, очевидно, і начальника облуправління», - додав міністр.
 
В обласному УМВС таку ситуацію не коментують. Як повідомив начальник Центру зв’язків з громадськістю УМВС Ігор Стефанець, цю новину дізнались від ЗМІ. «Робити якісь висновки ми не можемо. Якщо будуть якісь зміни, то для цього приїде хтось з міністерства і офіційно оголосить рішення. А поки нічого не відомо», - запевнив він.
 
Нагадаємо, що це вже не перший конфлікт міністра Луценка та керівництва обласної міліції. В липні вже був інцидент, коли Віктора Чепака хотіли звільнити через незгоду з призначенням Віталія Глуховері очільником ужгородської міліції та водночас його заступником. Але попри всі погрози Луценка звільнити пана Чепака, останній так і залишився на посаді.

Денис ФАЗЕКАШ

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 692 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...