«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 18:06:14

Головна » 2008 » Жовтень » 5 » У Києві подешевшала нерухомість на вторинному ринку



У Києві подешевшала нерухомість на вторинному ринку
19:33:20

Як повідомили в компанії Канзас, індекс вартості вторинного житла в Києві майже не змінився й становить 2774$/кв.м. Індекс цінового очікування становить + 0,006%. Минулого місяця ціна становила 2798$/кв.м.

Індекс прибутковості за вересень 2008 року - +1,1%. Порівняно з серпнем, прибутковість вторинного житла виросла на 0,3%. "Незважаючи на деяке зниження прибутковості житла й ризики, пов'язані з його придбанням, нерухомість усе ще залишається ліквідним товаром для вкладення коштів ", наголошують у компанії Канзас.

Надії на традиційне осіннє пожвавлення поки не виправдалися. Попит як і раніше в 2-3 рази поступається пропозиції, наголошують у компанії.

Але він не падає, а накопичується, оскільки люди відкладають покупку житла. Більшість потенційних покупців налякані іпотечною кризою, "стрибками" долара й прогнозами про майбутній обвал цін на нерухомість, тому й не поспішають розлучатися з грошима.

Центральні райони Печерськ і Шевченківський традиційно лідирують за вартістю житла. Тут спостерігається збільшення ціни квадратного метра пропорційно кількості кімнат у квартирі. В інших районах різниця в ціні між сегментами не така відчутна. У Дарницькому, Деснянському й Святошинському районах найбільша ціна на однокімнатні й найменша на трикімнатні квартири.

Максимальна вартість квадратного метра у вересні 2008 р була в Печерськом районі й становила 17 503 $/кв.м. Мінімальна ціна пропозиції була зафіксована в Дарницькому районі, де вартість за квадратний метр становила 1922$/кв.м.

Як раніше повідомлялося з посиланням на дані компанії Київ Житло-Інвест, "у вересні вартість житла на первинному ринку Києва залишалася стабільною. Так вартість житла економ-класу збільшилася на 0,2%, житла бізнес-класу зменшилася на 0,4%, а вартість у преміум-сегменті збільшилася в середньому на 3,6%.

Корреспондент.net

 P.S. В Ужгороді також спостерігається сдад продажів та росту ціни на нерухомість, але на відміну від Києва спад цін та продажу вже триває протягом року, повідомляють фахівці ринку нерухомості та газета «Закарпатські ОГОлошення».

 

Категорія: Україна | Переглядів: 1051 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...