«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 18:06:24

Головна » 2008 » Жовтень » 6 » Війська наступають…



Війська наступають…
12:08:12
Луценко вводить на Закарпаття внутрішні війська, а заодно і готує звільнення Міністр внутрішніх справ таки відсторонив від посади начальника обласної міліції Віктора Чепака. Юрій Луценко прийняв рішення до з’ясування всіх обставин у зв’язку з незадовільною роботою управління.
 
Нагадаємо читачам «НЕДІЛІ», що минулого тижня на колегії міністерства в Полтаві Юрій Луценко розкритикував роботу закарпатської міліції. Тому неважко було прогнозувати, що уже невдовзі приїде в Ужгород та офіційно оголосить про відставку Віктора Чепака. До речі, останній перебуває на лікарняному. Звільнили і керівника обласної ДАІ Олександра Яцканича, що для всіх стало повною несподіванкою. Але все по порядку...
 
Міністр Луценко до Ужгорода приїхав у вівторок після обіду – на розширену колегію із керівниками управлінь міліції західних областей у зв’язку з ліквідацією наслідків повені. За годину до приїзду головного міліціонера країни біля обласного УМВС зібралося чимало люду. Окрім журналістів, біля входу в обласне УМВС Юрія Луценка чекало близько півсотні мітингувальників з плакатами на кшталт «Геть клан Барви!» на чолі із Сергієм Ратушняком. До слова, половина з них – працівники міськвиконкому. А вздовж дороги показово припаркували авто марки «Жигулі». Мовляв, саме на таких і їздимо. Дорогі ж іноземні марки чомусь цього дня було не помітно поруч.
 
На засідання колегії журналістам довелося пробиватись через охорону лише з боєм. Міністр відразу ж попередив: сенсації він не оголосить, а говоритиме тільки про повінь. В цей же час у цивільному костюмі з’явився Віктор Чепак і спитав у міністра, чи можна бути присутнім на нараді. Натомість Луценко, почервонівши від злості, буркнув: «То ви на роботі чи на лікарняному? Якщо на лікарняному – то чому без форми». Дізнавшись, що пан Чепак таки лікується, керівник МВС кинув в його бік: «Ну тоді йдіть і лікуйтеся, я хвилююся за ваше здоров’я!»
 
Після цієї сцени колегія продовжилась. На ній керівники Вінницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської (яку, до слова, очолює колишній керівник закарпатської міліції генерал Максимов) та Закарпатської областей доповідали по ситуації з ліквідацією наслідків повені. Нашу область представляв заступник В.Чепака Василь Русин. Міністр розкритикував керівників не за саму ліквідацію наслідків повені (за неї якраз хвалив), а за допущення до такого стану. Цікавило керівника МВС, чому так багато пилорам та незаконних рубок лісу і чому правоохоронні органи не слідкують за діяльністю Держводгоспу та Автодору в областях? Як і очікувалося, найбільше дісталось саме нашій області. Ю.Луценко залишився незадоволеним тим фактом, що знайдено всього 158 незаконних пилорам із 706 існуючих, тоді як в Чернівецькій області їх було зафіксовано 357. «Не роботою» назвав Луценко і 16 кримінальних справ, порушених в області щодо вирубки лісу. На його думку, їх має бути набагато більше. «У мене є дані, що в кожному районі їх є десятки, а то й сотні», - зазначив він. Міністр попередив, що буде проведено повторну перевірку, за результатами якої, якщо попередні дані не підтвердяться, винні понесуть покарання. До того ж не подобається йому і ситуація з нелегальними мігрантами. Тобто, знову ж таки в інших областях їх чомусь ловлять краще, хоча велика їх кількість припадає саме на Закарпаття. «У мене склалось таке враження, що Закарпатське управління МВС взагалі нічого не робить. Відповідно, треба їм дати і таку оцінку», - зробив висновки пан Луценко.
 
Виходячи з такої ситуації, міністр постановив відсторонити пана Чепака від виконання службових обов’язків, хоч той і знаходиться на лікарняному, та створити робочу комісію, яка буде займатися службовим розслідуванням діяльності керівництва УМВС. Її очолив заступник міністра Михайло Клюєв. Її завдання - встановити, чи є особиста вина начальника закарпатської міліції в її поганій роботі. Працювати будуть місяць. Також міністр планує реорганізувати обласне управління МВС в Головне управління МВС України в Закарпатській області. «Чинне законодавство передбачає, що саме міністр керує міліцією, в тому числі має повноваження реорганізації підрозділів. Я використав це своє право для посилення боєздатності такого серйозного підрозділу, в такому серйозному місці, яким є Закарпаття», - зазначив Юрій Луценко. Наразі виконувати обов’язки начальника УМВС в області буде новопризначений перший заступник Павло Кононенко, уродженець Донецької області. Остання його посада - перший заступник начальника УМВС у Дніпропетровській області. Кадрові зміни торкнулися і обласної ДАІ. Вже колишнього керманича Олександра Яцканича звільнили. Новим начальником призначили полковника Петра Луцюка. «Це саме та принципова людина, яка вам потрібна», - запевнив Юрій Луценко. Слід зазначити, що стосовно реорганізації управління вже встигли подати до Закарпатського окружного адміністративного суду, який поки призупинив такі зміни. Луценко зазначив, що не буде порушувати закон, тому впровадження наразі призупинено.
 
Окрім того, 6-го жовтня міністр вводить в Закарпаття полк внутрішніх військ та півсотні працівників внутрішньої безпеки. Саме з цього дня в області мають розпочатися відпрацювання щодо запобігання правопорушенням за участю бійців внутрішніх військ МВС України. «В понеділок сюди прибуде підрозділ внутрішніх військ, який разом з місцевим батальйоном посилить запобігання правопорушенням на вулицях міста, а також на території всього Закарпаття», - сказав Ю.Луценко. При цьому він зауважив, що до функцій підрозділів внутрішніх військ також увійдуть питання щодо запобігання нелегальній вирубці лісів, виявлення нелегальних лісопилок, а також незаконного використання річкового каменю, «яке сьогодні набуло характеру злочинної діяльності».
 
Щодо Віктора Чепака, то він вже прокоментував ситуацію щодо міністерських вказівок. Він вважає своє відсторонення від посади незаконним і тому буде оскаржувати його в судовому порядку. «Міністр внутрішніх справ цілеспрямовано переслідує мету будь-якими шляхами змінити начальника та його заступників. Тепер він підписав наказ про реорганізацію закарпатської міліції. Я заявляю, що це є незаконний нормативний акт, який містить багато суттєвих порушень чинного законодавства», - запевнив пан Чепак. За його словами, будь-яка реорганізація, згідно з інструкціями, відбувається на основі рішення Кабінету Міністрів. До того ж, Головні управління повинні створюватися в областях першої категорії - з населенням 1 мільйон 800 тисяч і більше. Закарпаття налічує лише 1 млн. 224 тисячі. А заяви Луценка щодо складної криміногенної ситуації на Закарпатті Чепак вважає вигадкою.
 
Встиг своє слово сказати і голова облдержадміністрації Олег Гаваші. «Міністр Луценко вирішив реорганізувати всю структуру заради зняття одного неугодного керівника. Аргументованих підстав для такої реорганізації нема. До того ж це тягне значні фінансові витрати – за попередніми підрахунками понад 1 мільйон гривень. При цьому протягом року обласному управлінню щомісяця не вистачає близько 500 тисяч гривень на зарплату співробітникам», - зазначив губернатор. Разом з Михайлом Кічковським губернатор надіслав телеграму Віктору Ющенку та Юлії Тимошенко з проханням розібратися. Ось так типове міліцейське кадрове призначення знову перетворилось на політичний скандал.
 
Словом, Юрій Луценко своїм приїздом наробив шороху. Цими діями він ще раз довів свою неприхильність до керівника Секретаріату Президента Віктора Балоги, звільнивши його прибічників. Водночас вони довели, що здаватися так просто не збираються. Відчувається - скоро вибори…
 
Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 678 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...