«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 18:06:13

Головна » 2008 » Жовтень » 10 » Закарпатських злочинців ловитиме вінницький «Ягуар»



Закарпатських злочинців ловитиме вінницький «Ягуар»
12:14:53
Упродовж двох тижнів, із 6 по 19 жовтня, Закарпатську область патрулюватимуть відряджені до нас зі Львова та Вінницької області бійці внутрішніх військ, які, як відомо, є структурним підрозділом МВС. Так розпорядився міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, котрий, вочевидь, не зовсім довіряє місцевим правоохоронцям...
 
У понеділок, 6 жовтня, до Ужгорода прибули перших півсотні бійців. За наказом міністра та командуючого внутрішніми військами МВС Олександра Кіхтенка до нас прибуло близько 150 військовослужбовців внутрішніх військ зі Львова та з дислокованого на Вінниччині полку спеціального призначення «Ягуар». Останній - це щось на кшталт міліцейського «Беркута». Не виключено, що гостей буде більше, адже півтори сотні, погодьмося, не здатні перекрити всю область.
 
Разом із бійцями та офіцерами до Ужгорода прибули в понеділок начальник управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Сергій Конопляник та його заступник із громадської безпеки полковник Микола Балан. Останній, власне, пробуде в нас до кінця операції й керуватиме діями підлеглих.
 
З метою покращення криміногенної ситуації на Закарпатті бійці внутрішніх військ патрулюватимуть область упродовж 6 - 19 жовтня. Усі витрати на проживання, харчування відряджених «вевешників», пальне для автотранспорту тощо бере на себе МВС.
 
Спільно з міліцією внутрішні війська нестимуть службу в Ужгородському, Мукачівському, Тячівському, Рахівському, Великоберезнянському, Перечинському, Міжгірському, Виноградівському та Воловецькому районах області.
 
Пріоритетним в їхній роботі, за словами командування, буде протидія незаконній вирубці лісу, нелегальній міграції та незаконному обігу наркотиків. Патрулюватимуть вони й вулиці у вечірній час. А міністр Юрій Луценко вимагає у першу чергу перевірити діяльність на території Закарпаття пилорам, викрити тих, хто працює нелегально. Як зізнався нещодавно на прес-конференції в Ужгороді міністр, на Закарпатті підпільних пилорам набагато більше, ніж рапортують правоохоронці. І додав, що якщо чужі «вевешники» виявлять нові незареєстровані пилорами, то комусь за це добряче дістанеться...
 
- В основному нами буде охоплено гірські райони Закарпаття, а також міста Мукачево та Ужгород, - каже керівник відряджених полковник Микола Балан. - Бійців за потреби перекидуватимуть з одного району в інший, аби оперативно реагувати на ту чи іншу ситуацію. Подібні відпрацювання проводяться по всій території України. Аналогічно ми відпрацьовували вже кілька разів Крим, Донецьку область, інші регіони. Кілька років тому були й на Закарпатті.
 

- Наскільки ефективними є подібні відпрацювання?

- Гадаю, якби були неефективними, то нас би тут не було... Жоден регіон, де ми були раніше, не жалівся на нас, що було щось не так. Ми постійно міняємо свою стратегію, тактику.
 

- А чим відрізняються внутрішні війська власне від міліції?

- У міліції дуже широкі повноваження, більше служб. А наші підрозділи в основному залучаються до охорони громадського порядку й забезпечення безпеки.
 

- Ходили розмови, що вас на Закарпаття прибуде близько тисячі чоловік. А чи не замало 150 бійців, нехай і з грізним «Ягуаром», на всю область?

- Наразі стільки, а далі буде видно. По необхідності.
 

- Ви пробудете у нас лише два тижні чи залишитеся на довше?

- Яка буде команда міністра внутрішніх справ і нашого командувача, ми її виконуватимемо.

У своєму напутньому слові бійцям полковник Балан наголосив, що жителі Закарпаття повинні відчути, що приїхали бійці внутрішніх військ і буде їм допомога. Водночас це повинні відчути на собі й зловмисники.
 
Володимир ТИС, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 737 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...