«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 17:13:46

Головна » 2008 » Жовтень » 16 » Я б у «вевешники» пішов – хай мене научать!



Я б у «вевешники» пішов – хай мене научать!
11:54:02

На Закарпатті продовжують рейдувати відряджені бійці внутрішніх військ зі Львова та Вінниччини. А допомагають їм у патрулюванні доріг та вулиць місцеві «вевешники»

 

Батальйон на Айвазовського

Мало хто знає, що в Ужгороді на вул.Айвазовського дислокується батальйон внутрішніх військ, які є структурним підрозділом МВС. Хлопці в чорних уніформах допомагають патрульній службі міськвідділу та працівникам Державтоінспекції затримувати хуліганів, грабіжників, порушників правил дорожнього руху тощо. А нещодавно в батальйон завітали незвичні гості.
 
Як відомо, підлітковий вік у розвитку дитини – найважчий. Саме в 14-17 років, коли підліток формується у дорослого чоловіка чи жінку, у них відбувається становлення характеру, формування життєвих принципів. І дуже часто вони підпадають у цей період під вплив вулиці та не зовсім законослухняних однолітків чи старших приятелів. А звідси й коріння підліткової злочинності, розуміння поняття “важкі діти”.
 
Аби цьому зарадити, з дитиною слід більше спілкуватися дорослим, виховувати її власним прикладом, закладаючи поняття людяності, добра та справедливості. Бо якщо дитиною не займаються батьки, нею неодмінно “займатиметься” вулиця, а як наслідок – міліція. Завдання ж правоохоронців – профілактика підліткової злочинності. Одну з таких профілактичних акцій провели відділи кримінальної міліції у справах дітей та зв’язків із громадськістю УМВС, організувавши для групи “проблемних” дітей з ужгородського ліцею (колишнє ПТУ-19) екскурсію в батальйон внутрішніх військ.
 
Гостей вітав командир батальйону підполковник Олександр Демчук. Перед початком екскурсії військовою частиною перед підлітками виступив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС підполковник міліції Степан Олаг. Саме очолюваний ним відділ розкриває злочини, скоєні неповнолітніми, а також опікується так званими проблемними дітьми. Скажімо, днями працівники відділу затримали на гарячому 18-річного ужгородця, котрий “рекетнув” на 600 гривень 14-річного школяра...
 

 

Батько “вевешників” – сам Петро Перший

Про історію внутрішніх військ загалом та ужгородського батальйону зокрема гостям розповів заступник командира з виховної роботи майор Олександр Глущенко. Виявляється, родоначальником внутрішніх військ вважають самого царя Петра Першого!
 
Бійці внутрішніх військ, які є бойовим структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, задіюються при масових безпорядках, до патрулювання вулиць, охорони та конвоювання підсудних та ув’язнених тощо. Солдати та офіцери цього підрозділу повинні постійно тренуватися, аби бути у відмінній фізичній формі.
 
Особливий інтерес у підлітків викликала екскурсія на плац, де їм було продемонстровано зразки сучасної бойової зброї, якою користуються “вевешники”. Старшина патрульної роти старший прапорщик Сергій Хода, зокрема, продемонстрував присутнім знаменитий автомат Калашникова у різноманітних модифікаціях, аналогічний кулемет, ручний гранатомет, знамениту снайперську гвинтівку Драгунова (СВД), гранату РГД-5 та інші зразки зброї. Хлопці, мабуть вперше в житті, тримали в руках бойову зброю. Більше того, стріляли з пістолета Макарова, переробленого під тренувальну стрільбу на спеціальному тренажері!
 
Далі була екскурсія в розплідник службових собак. Хлопці мали нагоду посидіти у справжніх міліцейських “бобіку” та вантажівці для перевезення засуджених (так званий “автозак”). Дай Боже, аби їх туди ніколи в житті не садили...
 
Перед тим, як пообідати смачною солдатською кашею, заступник командира батальйону майор Сергій Яворський запропонував хлопцям продемонструвати їхні фізичні якості на турніку, брусах та трохи “покачати” м’язи живота. Аби, як мовиться, нагуляти апетит. На цьому кількагодинна екскурсія ліцеїстів завершилася. А ми поцікавилися враженнями її учасників.
 
 – Спільно з кримінальною міліцією у справах дітей УМВС України в Закарпатській області нами проводився цей захід на базі військової частини 3002 М з військово-патріотичного виховання дітей, які належать до групи “проблемних” у плані дисципліни, – розповідає майор Олександр Глущенко. – Підліткам було окреслено історію та бойовий шлях нашої частини, продемонстровано зразки спецзасобів, зброї, яку використовують військовослужбовці нашого батальйону під час несення служби. Діти випробували бойову зброю в нашому мультимедійному тирі, ознайомилися з технікою, котра використовується при практичному несенні служби. А продемонстровані ними фізичні навики на турніку та брусах засвідчили, що хлопці успішно могли б нести службу в нашій частині. Вважаю, що мета нинішньої екскурсії досягнута – діти одержали певні знання, побачили, що таке справжня військова частина, чим займаються бійці внутрішніх військ. Це не перша така екскурсія у нашу військову частину. Ми тісно взаємодіємо у плані військово-патріотичного виховання дітей зі школою села Сторожниці Ужгородського району.
 
 – Ми запросили на цю екскурсію дітей віком 10-16 років, які мають проблеми з дисципліною, перебувають на міліцейському обліку, батьки яких притягалися до відповідальності за неналежне виховання своїх дітей, – розповідає оперуповноважений ВКМСД УМВС Андрій Курта. – З цією категорією “важких” підлітків ми проводимо постійну профілактичну роботу. Нині от завітали з групою учнів технічного ліцею в батальйон внутрішніх військ. Гадаю, що дітям було тут цікаво. Будемо сподіватися, що екскурсія піде їм на користь, вплине на їхню поведінку в навчальному закладі, вдома тощо. І в майбутньому проводитимемо аналогічні екскурсії з метою недопущення правопорушень та злочинів серед дітей та підлітків.
 

 

“Цікаво було постріляти”

 – Нинішня екскурсія мені дуже сподобалася, бо давно вже мріяв побувати в армії! – ділиться враженнями 16-річний ліцеїст Михайло. – Усе було чудово, про це всі наші хлопці говорять. Найбільше мені сподобалася екскурсія в казарму, а також зброя, яку нам продемонстрували. Цікаво було й постріляти з пістолета, потримати в руках справжній автомат! На турніку та брусах я віджався по 20 разів. Тренуюся вже кілька років, рік займався важкою атлетикою. Так що до армії я готовий...

Діти розійшлися по домівках задоволеними, а міліціонери пообіцяли проводити подібні екскурсії й надалі. На черзі – інша група “проблемних” підлітків.

Володимир ТИС, газета «НЕДІЛЯ»

Категорія: Ужгород | Переглядів: 743 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...