«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 17:33:40

Головна » 2008 » Жовтень » 18 » Німеччина хоче співпрацювати із Закарпаттям



Німеччина хоче співпрацювати із Закарпаттям
10:31:41

Закарпаття відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот. В обласній адміністрації з ним зустрівся губернатор області Олег Гаваші, начальник управління європейської інтеграції, зовнішньо-економічних звязків ОДА Ернест Нусер та начальник культури Юрій Глеба.

 

Сторони обговорили напрямки і перспективи співпраці, інвестиційне співробітництво та цікавилися один в одного проживанням нацменшин України та Німеччини. Як повідомив Ернест Нусер за обсягами прямих іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Закарпаття, Німеччина посідає друге місце після США.

 

На сьогодні в області діють 65 спільних українсько-німецьких підприємств. Загальна сума інвестицій, що надійшли з Німеччини, за весь період інвестиційної діяльності становить 48 мільйонів доларів, а це 13 відсотків від загальнообласного обсягу іноземних інвестицій.

 

Тому для Закарпаття співпраця з цією країною посідає важливе місце в розвитку різних галузей краю. Німецькі інвестиції в основному спрямовані тут на промисловість, діяльність траспорту та зв’язку і діяльність готелей. Зустріч з послом Німеччини, який до речі відвідав Закарпаття вперше, є кроком до подальшого нарощування інвестицій з Німеччини у наш край.

 

Окрім інвестиційного співробітництва голова краю обговорив з послом питання візового режиму та малого прикордонного руху. Олег Гаваші відмітив, що насьогодні набагато легше у цьому питанні співпрацюється з Угорщиною. Словаччина ж ускладнила малий прикордонний рух та видачу віз для України.

 

Адже з його слів останнім часом почастішали безпідставні відмови людям у видачі шенгенських віз Словаччиною. Але голова краю наголосив, що спільно зі словацькими колегами цю проблему намагатиметься вирішити. Також Олег Гаваші розповів, що наразі область немає прикордонного пункту пропуску із Польщею, але обласна адміністрація зараз працює над тим, щоб найблжчим часом на ділянці Лубня-Волосате такий пункт з’явився.

 

Олег Гаваші також повідомив послу про перспективи Закарпаття у розвитку туризму і курортного потенціалу. Сторони обговорили і перспективи співпраці у інших галузях. Як розповів посол Німеччини у нього також запланована зустріч із ректором Ужгородського національного університету, де обговорюватимуть питання стажування студентів і співпраці університетів обох країн.

 

Наостанок Олег Гаваші запропонував послу пізніше ще раз зустрітися, аби той більш детально ознайомився із закарпатськими підприємствами, туристичними обєктами Закарпаття, і також відвідати німецьку громаду, що проживає в області, а це три з половиною тисяч німців, які компактно розселені в Мукачівському, Тячівському та окремих населених пунктах Свалявського району.

  

Віктор ТАР, zakarpatpost.net
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 652 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...