«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 16:33:11

Головна » 2008 » Жовтень » 31 » Наливайченко читав про замок Балоги як «звичайний громадянин»



Наливайченко читав про замок Балоги як «звичайний громадянин»
16:34:39

До Служби безпеки України не надходило жодних звернень стосовно фактів, оприлюднених у тижневику «Дзеркало тижня», щодо оренди мукачівського замку «Паланок» главою Секретаріату Президента Віктором Балогою.

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це у п’ятницю на брифінгу для преси повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

 

Він зауважив, що ознайомився зі статтею у «Дзеркалі тижня» як звичайний громадянин, оскільки до СБУ ніяких звернень з цього приводу не було.

 

«Наскільки я зрозумів, це було рішення місцевої влади, і якщо є якісь питання, має бути звернення до правоохоронних органів», - сказав В.Наливайченко.

 

Нагадаємо, що народний депутат, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль направив офіційні звернення прем’єр-міністру і генеральному прокурору, у яких просить створити комісію та направити її до Закарпатської області для перевірки викладених у статті тижневика «Дзеркало тижня» фактів щодо оренди мукачівського замку «Паланок».

 

Зокрема, як зазначається на офіційному сайті «Народної самооборони», у своїх зверненнях депутат повідомляє, що у тижневику «Дзеркало тижня» від 18-24 жовтня було опубліковано статтю Володимира Мартина «Родинна резиденція для Балоги», у якій автор інформує про засновників товариства з обмеженою відповідальністю (ТзОВ) «Високий замок», яке орендувало на суму 5 тисяч гривень мукачівський замок «Паланок» (памятка архітектури ХІV-ХVІІІ ст.).

 

«9 жовтня цього року Мукачівська міська рада (Закарпатська область) на 37-й позачерговій сесії 5-го скликання серед інших питань прийняла рішення «Про затвердження наслідків конкурсу з надання права довгострокової оренди окремих приміщень мукачівського замку «Паланок». Цим самим товариству з обмеженою відповідальністю «Високий замок», код 31326925, зареєстрованому в м. Мукачево, вул. Пряшівська-бічна, 2, надано в оренду на 46 років (із 1 січня 2010 до 1 січня 2056 р.) територію та приміщення «Паланку» для облаштування готельно-ресторанного комплексу. Протягом п’яти років орендар зобов’язався інвестувати в замок дванадцять мільйонів гривень і створити сорок робочих місць», - йдеться в повідомленні.

 

«Як вдалося з’ясувати автору, засновниками ТзОВ «Високий замок» є Балога Оксана Іванівна (дружина В.Балоги), Петьовка Марина Іллівна (дружина В. Петьовки, двоюрідного брата В.Балоги, екс-мера Мукачева, одного із засновників «Барви»), Токар Мирослава Іванівна (дружина І.Токаря, голови Мукачівської РДА, одного із засновників «Барви»). Вид діяльності «Високого замку» - бухгалтерський облік і аудит, а його статутний фонд становить п’ятнадцять тисяч гривень. Останні роки товариство взагалі не платило податків, оскільки не отримувало жодних прибутків, а передача замку «Паланок» в оренду відбувалося з грубим порушенням законодавства України, так як конкурсна комісія, при передачі замку «Паланок» в оренду, не звернула уваги на той факт, що ТзОВ «Високий замок» при статутному фонді у розмірі п’ятнадцять тисяч гривень планує інвестувати у замок «Паланок» дванадцять мільйонів гривень, а саме - в облаштування готельно-ресторанного комплексу на орендованій території та приміщеннях «Паланку». І це при тому, що сферою діяльності ТзОВ «Високий замок» є не готельно-ресторанний бізнес, а бухгалтерський облік і аудит», - зазначається у депутатському зверненні Г.Москаля.

 

При цьому він посилається на неназваних «депутатів Мукачівської міськради, членів кількох фракцій», які стверджують, що «рішення про надання замку в оренду супроводжувалося численними порушеннями».

 

Генеральна прокуратура прийняла до розгляду запит Г.Москаля щодо перевірки законності передачі мукачівського замку «Паланок» в довгострокову оренду.

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 632 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...