«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 21:21:25

Головна » 2008 » Листопан » 6 » Догнали біля будинку й гепнули бруківкою по голові...



Догнали біля будинку й гепнули бруківкою по голові...
11:36:49
Як свідчить кримінальна статистика, значну частину вуличних нападів скоюють неповнолітні. Нападають на самотніх жінок, дітей, нетверезих чоловіків. Забирають все цінне й зникають у сутінках. Так було і в цій мукачівській історії.
 
Батьки не дочекалися сина
 
Була вже глибока ніч, а 19-річний мукачівець Євген додому так і не повернувся. Відчуваючи щось недобре, родичі пішли на пошуки. У нічній темряві неподалік будинку запримітили на землі якусь скоцюблену постать. Євген був без свідомості. Голова закривавлена, зникли кросівки, бейсболка. Не гаючи часу, родичі викликали «швидку», котра доставила хлопця в реанімаційне відділення Мукачівської ЦРЛ. Лікарі діагностували в потерпілого відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа. Про пораненого хлопця медики негайно повідомили у чергову частину міськвідділу міліції.
 
Тривожне повідомлення про нічний напад підняло на ноги слідчо-оперативну групу. На місце події виїхали також працівники карного розшуку. Потерпілий перебував у вкрай тяжкому стані й не приходив до тями. Нічого путнього не змогли сказати і його рідні. Лише те, що знайшли сина на вулиці, але не бачили нікого підозрілого. У потерпілого зникли кросівки, бейсболка та певна сума грошей.
 
Під час розстеження з’ясувалося, що є ще один потерпілий – 27-річний Олексій з Мукачева, котрий напередодні цієї пригоди відпочивав з Євгеном у барі, звідкіля разом поверталися пізно ввечері додому. Зі слів потерпілого, неподалік будинку, де проживав приятель, на них раптово напали невідомі. Побили й забрали особисті речі та гроші. Та описати прикмети розбійників хлопець не зміг, бо все трапилося раптово.
 
Малолітні брати-розбійники
 
Оперативники вирішили перевірити особи тих, хто того злощасного вечора сидів у барі. Відтак перевіряли всіх підозрілих, хто мав раніше конфлікт із законом. Розшуковики висунули кілька версій щодо розбою. Про те, що злочин скоєно з метою наживи, сумніву не було. Невдовзі правоохоронці отримали оперативну інформацію про двох неповнолітніх братів, 15-річного Романа та на рік молодшого Василя, котрі того вечора також веселилися в барі, де були потерпілі. За скоєння кримінально-карних діянь підлітки вже перебували раніше у полі зору міліції. Оперативники вирішили провести детальну бесіду з братами.
 
Хлопці з багатодітної сім’ї, один вчиться у школі, інший - в училищі. Спочатку обидва брати заперечували свою причетність до нападу. Мовляв, у барі справді були, однак ні до кого не чіплялися. Та при хронологічному відтворенні подій того вечора ні Василь, ні Роман не змогли пояснити свою відсутність на деякий час. А відлучилися вони саме тоді, коли вийшли Євген з Олексієм... Підлітки стали плутатися у відповідях, далі ж зізналися, як усе було.
 
Як з’ясувалося, разом з ними було ще троє молодиків: 19-річні Степан, Сергій та Віктор. Перший навчається у вузі. Другий час від часу виїжджає на заробітки, але не гребував і тим, що скоював пограбунки. А Віктор за скоєння розбійного нападу два роки тому вже отримав термін ув’язнення. Під час обшуку на квартирі останнього міліціонери знайшли речові докази скоєння нападу.
 
П’ятеро проти двох
 

Злочинці діяли за заздалегідь розробленим планом. Василь з Романом подалися у місцевий бар, де повинні були підшукати грошовитих «клієнтів». А далі повідомити про них по «мобілці» Степану. Увагу зловмисників привернув Євген, котрий, розраховуючись за випивку, «засвітив» у гаманці гроші. Його, а також приятеля, й обрали за жертву. Ішли за ними містом, повідомляючи телефоном спільникам про маршрут руху. І от вже біля будинку до Євгена підскочив із темряви невідомий нападник і щосили вдарив бруківкою по голові! Трохи менше дісталося Олексієві. Забравши від своїх жертв 300 гривень, кросівки, бейсболку, портмоне та стільниковий телефон, нападники зникли з місця пригоди. Поділивши між собою трофеї, Василь із Романом, щоб не викликати підозри, знову повернулися до бару, а старші грабіжники розійшлися по домівках.

- За фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу, – розповідає начальник управління карного розшуку ГУМВС Володимир Шелепець. – Троє старших розбійників заарештовані, вирішується питання обрання міри запобіжного заходу й щодо неповнолітніх учасників нападу. Як з’ясувалося під час розслідування, крім цього злочину на рахунку затриманих ще чотири епізоди пограбунків. А весь масштаб їхніх «подвигів» повинно з’ясувати слідство.
 
Володимир ТИС,
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 488 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...