«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 21:56:19

Головна » 2008 » Листопан » 7 » Олександр Кеменяш: "Місцеві чиновники заметушилися, бо не можуть вкотре нажитися на людському горі"



Олександр Кеменяш: "Місцеві чиновники заметушилися, бо не можуть вкотре нажитися на людському горі"
21:51:20

Коментар народного депутата щодо заяв закарпатських чиновників про відсутність грошей на відновлювальні роботи

 

Нещодавно вкотре з вуст Президента прозвучало чергове звинувачення в бік Уряду. Цього разу – начебто з приводу недофінансування програм з ліквідації наслідків стихійного лиха. І  знову виникло враження, що прозвучала команда «Фас!» – керівники адміністрацій в один голос раптом почали волати, що їм не вистачає грошей на відновлювальні роботи. Тут ключове слово ЇМ. Адже раніше під час ліквідації наслідків стихійних лих керівну роль в тому, куди направляти кошти і що ремонтувати, відігравало саме місцеве керівництво. От воно і направляло і ділило гроші так, що у окремих керівників та їх наближених з’являлися нові «хатки, та ще й сіножатки, і ставки, і млинки, і вишневі садки» – не життя, а пісня.

 

Після літнього паводка не раз доводилося чути хвалькуваті заяви чиновників про те, що як Закарпаття встояло під натиском стихії, і якби вчасно не були побудовані протипаводкові об’єкти, наслідки були б набагато страшніші. При цьому не пролунало жодного слова про те, що руйнувань взагалі можна було б уникнути, якби всі гроші, виділені за останні десять років з Державного бюджету на протипаводкові заходи, були використані раціонально і вкладені саме у ті об’єкти, які були найважливішими. Не секрет, що в області першочерговість об’єктів визначається зовсім не колегіально, а майже одноосібно. От і ремонтувалися в першу чергу ті, які були «особливо важливими» з точки зору чиновників і були на виду, щоб їх показати і відрапортувати. А до віддалених сіл та вулиць перевірка хіба доїде?

 

Цього разу Уряд під керівництвом Юлії Тимошенко виділяє гроші конкретним Міністерствам і відомствам, які розподіляють у свої підрозділи безпосередньо в областях. Це - служби МНС, Укравтодору та інші, які виконують конкретно свою ділянку роботи. Тут, звичайно, багато не вкрадеш, бо існує чітка звітність. Я особисто переконаний, що саме такий підхід є єдиним правильним, і позитивно відрізняється від практики попередніх років. Ось і заметушилися місцеві чиновники – аякже, не можуть вкотре нажитися на людському горі.

 

До речі, влітку, одразу після того, як ми з моїм колегою Миколою Томенком об’їхали постраждалі райони, поспілкувалися з людьми і прокоментували побачене у ЗМІ, місцева влада так само заперечувала очевидність того, що відбувалося. Той самий О.Гаваші стверджував, що до області не надходять кошти, а у Міністерстві надзвичайних ситуацій мені у відповідь на термінове депутатське звернення офіційно повідомили, що мільйони гривень направлені у Закарпаття вже декілька днів тому, але через неузгодженість дій місцевої влади лежать без дії. Тому не став би сліпо вірити тому, що говорять шановні керівники всіх масштабів. Певною мірою вони праві, адже ЇМ справді нічого не перепадає - дії Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко спрямовані не на збагачення окремих не дуже порядних людей, а на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

 

Голова Закарпатської обласної організації

партії «ВО «Батьківщина»,

Народний депутат України

Олександр Кеменяш

Категорія: Політика | Переглядів: 542 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...