«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 19:57:05

Головна » 2008 » Листопан » 11 » Віктор Ющенко повертає раду назад



Віктор Ющенко повертає раду назад
08:08:48
Президент України Віктор Ющенко вчора дав зрозуміти, що готовий відмовитися від проведення позачергових парламентських виборів, закликавши створити нову правлячу коаліцію. Настільки безпрецедентний крок пан Ющенко мотивував необхідністю подолання економічної кризи. Втім, сенсаційна ініціатива Віктора Ющенко виглядає не більш ніж тактичним ходом, покликаним підвищити його рейтинг, пише російське видання КоммерсантЪ
 

Провідні політичні сили країни не мають наміру об'єднуватися, при цьому адміністрація президента продовжує переконувати Захід, що альтернативи переобранню парламенту немає.

 

Новина про те, що Віктор Ющенко готовий відмовитися від переобрання ради, повідомив учора заступник глави президентського секретаріату Андрій Кислинський. "На сьогодні усе ще відсутні ознаки політичного оздоровлення, тому вибори відбудуться, як тільки врегулюється економічна ситуація. Як показало позитивне голосування верховної ради за антикризовий законопроект президента України, шанси на об'єднання парламентських сил перед лицем економічної кризи зберігаються",— заявив пан Кислинський.

 

Ще однією сенсаційною новиною стало те, що президент Ющенко допускає можливість формування коаліції в раді в будь-якому форматі. "Сьогодні прийнятним є будь-який формат парламентської більшості — або розширеної демократичної коаліцій, або коаліція в триста і більше голосів. Економічні виклики вимагають якісних і невідкладних антикризових рішень",— зазначив заступник глави секретаріату президента.

 

Нагадаємо, що раніше Віктор Ющенко виключав будь-яку можливість створення якої-небудь іншої коаліції, окрім "помаранчевого" об'єднання пропрезидентської фракції блоку "Наша Україна — Народна самооборона" (НУНС), пропрем'єрського Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) і, можливо, фракції Блоку Литвина. У сумі ці фракції дають 248 голосів при необхідних для прийняття рішень у раді 226. Однак із учорашньої заяви президентського секретаріату випливає, що Віктор Ющенко готовий змиритися з коаліцією у складі БЮТ і Партії регіонів. Саме цим двом силам адресований пасаж про коаліцію в "триста й більше голосів" — загалом у цих фракцій 331 голос.

 

Ще два місяці назад, коли в раді сформувалася ситуативна більшість із БЮТ і Партії регіонів, пан Ющенко об'єктивно висловлювався про цей союз. "Блок Юлії Тимошенко пішов на союз із Партією регіонів і комуністами. В основі цього союзу лежать не українські, підкреслюю, не українські інтереси. Демократична більшість віддана цим союзом",— заявив тоді Віктор Ющенко.

 

Варто зазначити, що примирлива заява президентської адміністрації збіглася із пропозицією спікера Арсенія Яценюка до всіх фракцій підписати такий собі пакт про ненапад на час, поки в Україні не буде подолана економічна криза. Втім, проекту подібного меморандуму пан Яценюк не надав.

 

І заклики секретаріату, і пропозиція спікера навряд чи досягнуть своєї мети. У Партії регіонів ідею тимчасового перемир'я вже відкинули. Перший віце-спікер Олександр Лавринович, вибраний у керівництво парламенту за квотою "регіоналів", заявив, що "парламентські фракції — це не об'єкти підприємницької діяльності, які можуть домовлятися за своїм розсудом". Пан Лавринович закликав не перевалювати на опозицію весь тягар відповідальності за кризову ситуацію в країні, у якій, як вважають у Партії регіонів, винуватий президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко та їхні представники в парламенті.

 

Відтворення "помаранчевої коаліції" також не представляється можливим, з огляду на розкол у пропрезидентському НУНС.

 

На думку спостерігачів у Києві, роблячи об'єднавчі заяви, у секретаріаті президента Ющенка переслідують одну мету — підняти рейтинг Віктора Ющенка в очах нації, представивши його об'єднувачем політичної еліти перед лицем економічної кризи. Однак у можливість того, що вибори не відбудуться, у президентській адміністрації, схоже, не вірять. Примітний лист посла України в США Олега Шамшура, що з'явився на сайті президента Ющенка у відповідь на недавню критичну замітку із приводу української політики, опубліковану в The New York Times. У своєму листі пан Шамшур обґрунтовує необхідність проведення виборів, називаючи їх відповіддю на нездатність політичних сил створити діючу коаліцію у верховній раді.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 605 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...