«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 21.05.2024, 00:11:42

Головна » 2008 » Листопан » 13 » Звернення Міністра внутрішніх справ України до учасників дорожнього руху



Звернення Міністра внутрішніх справ України до учасників дорожнього руху
09:03:24

 

Шановні учасники дорожнього руху!
 
Звернутися до вас змусила нас ситуація, що склалася на автошляхах держави. Наслідки аварійності в Україні сьогодні можна порівняти з втратами під час локальних військових конфліктів, адже на дорогах держави кожні 15 хвилин трапляється дорожньо-транспортна пригода. В аваріях щогодини гине людина. Понад третину загиблих та постраждалих становлять молоді люди віком від 25 до 45 років. Тільки торік внаслідок ДТП загинуло понад 9,5 тисяч наших співвітчизників.
 
Причиною більшості аварій на автошляхах є перевищення швидкості, порушення правил керування, недотримання безпечної дистанції, виїзду на смугу зустрічного руху. В основному – це свідоме порушення водіями і пішоходами правил дорожнього руху. Останніми роками в суспільстві спостерігається фактичне ігнорування учасниками дорожнього руху чинного законодавства, що свідчить про низьку культуру поведінки на дорогах, безвідповідальність, правовий нігілізм.
 
Прийнятий у вересні цього року Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» набирає чинності вже з 16 листопада цього року і надасть реальну змогу скоротити кількість жертв унаслідок дорожньо-транспортних пригод. Ключовим моментом цього закону є посилення відповідальності учасників дорожнього руху завдяки підвищенню розмірів штрафів залежно від тяжкості правопорушень, встановлення невідворотності покарання та впровадження технічних засобів автоматичної функції порушень.
 
Стан аварійності і дисципліна учасників дорожнього руху в значній мірі залежить від загальної культури, що домінує на вулично-шляховій мережі. І саме тому, ми закликаємо усіх автомобілістів усвідомити, що безпека на автошляхах залежить від поведінки та культури кожного окремого учасника руху. Тільки спільними зусиллями ми зможемо навести лад на дорогах, зробити їх безпечними та комфортними.
 

Памятайте: навіть, якщо ви забули, що правопорушення на дорозі – це злочин, хабар не є гідним вирішенням ситуації. Спільно ми зуміємо встановити цивілізовані й однакові для всіх без винятку норми взаємостосунків між водіями та інспекторами ДАІ.

Факти, скарги та подяки інспекторам, загалом будь-що корисне для загальної справи ви можете висловити за «телефонами довіри» Департаменту державтоінспекції (8 044) 272-46-59, який працює цілодобово.
 
У свою чергу державтоінспекція МВС України гарантує законослухняним учасникам дорожнього руху чуйне та ввічливе ставлення та допомогу в скрутних ситуаціях.
 

Юрій ЛУЦЕНКО,

міністр внутрішніх справ України

Категорія: Україна | Переглядів: 605 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...