«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 21.05.2024, 00:11:41

Головна » 2008 » Листопан » 18 » Львівський кавказець попався на Закарпатті



Львівський кавказець попався на Закарпатті
11:20:42
Під час недавнього візиту на Закарпаття міліцейський міністр Юрій Луценко піддав критиці роботу закарпатських правоохоронців щодо затримання нелегальних мігрантів. У Чернігівській області затримують більше нелегалів, аніж на Закарпатті, чого насправді й бути не може - переконаний пан Луценко. До цих слів головного міліціонера можна додати лише те, що у нас за нелегалів і не садять майже нікого.
 
Суди в основному обмежуються щодо переправників живого товару умовними вироками. За рідким винятком - мабуть, коли хтось з чужих попадеться... Саме таке трапилося з персонажем цієї кримінальної історії. 51-річний Тарек є уродженцем однієї з кавказьких республік. Так сталося, що доля закинула його у Львів, де він і мешкав останніми роками. Та жити чесно чоловік не хотів - приваблювали його легкі гроші. Свого часу він уже побував на лаві підсудних. Тоді Феміда змилостивилася, давши умовний термін покарання.
 
Однак цей життєвий урок аж ніяк не пішов нашому “герою” на користь. Тарек мешкав у гуртожитку, але вирішив орендувати дачний будиночок в одному з сіл Львівщини. Але дача йому потрібна була зовсім не для городництва – чоловік мав інші плани. Згодом сусіди стали зауважувати, що на дачі з’являються якісь люди специфічної азіатської зовнішності, котрі тут певний час живуть. Кавказець доставляв їм продукти. А через якийсь час нелегальні мігранти йшли на Закарпаття - ближче до Європи. Попався Тарек на групі з 9 громадян Єгипту та 3-х турків.
 
Хоча кавказець мав власний мікроавтобус, однак ризикувати з перевезенням нелегалів не став. Домовився з кількома водіями легкових автомобілів, аби вони доставили зі Львівщини групу у Великий Березний на Закарпаття. За це пообіцяв їм добру грошову винагороду. Спритник розумів, що у легковиках пасажири викликатимуть менше підозри. Далі нелегалів планували переправити через прикордонну смугу до Словаччини. Але не судилося... На Закарпаття якось доїхали, проте коли вже до державного кордону було рукою подати, нелегалів оточили прикордонники. Спершу кавказець відпирався, як міг, однак “здали” його самі ж “чорні”.
 
Затримані мігранти розповіли, як на дачі “Рафек” (так вони називали Тарека) відбирав у них документи і все обіцяв, що тільки-но вони заплатять необхідну суму грошей, як швидко опиняться в омріяній Європі. На досудовому слідстві кавказець теж заперечував свою вину, але його безпосередня причетність до переправлення нелегалів була доведена. Після завершення слідства справу розглянув Ужгородський міськрайонний суд. У суді підсудний визнав свою вину, це зізнання під час обрання міри покарання й стало пом’якшуючою обставиною. І все ж, враховуючи попередню судимість, суд обрав реальну міру покарання. Як повідомляє майор міліції Іван Ладжун із ВЗГ УМВС, переправника нелегалів засуджено на три з половиною роки позбавлення волі. До цього терміну приєднано й попереднє невідбуте ним покарання.

 

Володимир ТИС, газета «НЕДІЛЯ»

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 561 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...