«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 21:24:33

Головна » 2008 » Листопан » 21 » Молоді і зелені



Молоді і зелені
11:53:13
В Ужгороді пройшла презентація  дослідження експертів видання «Коментарі» на тему «Чому майбутнє покоління українських політиків буде гірше за нинішнє?»

 

В прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» його результати представив головний редактор тижневика Вадим Денисенко.  
 
Експертами газети було проведено дослідження якісного складу нового покоління українських політиків (віком до 40 років). Виявлено, що відмінною рисою більшості з них є відсутність економічної освіти. Виділено головні категорії, на які поділяється п’яте покоління українського політбомонду.
 
Перша – це так звані «мажори». За словами пана Денисенка, так називають  дітей зіркових політиків. До таких належать Янукович-молодший  (Партія регіонів)  та Зоя Шишкіна (БЮТ) – донька судді Конституційного Суду. Загалом «мажорів» в парламенті  не менше 20. Виділяють і групу «клоуни».  Такими експертна  рада «Коментарів» назвала людей, які не завжди адекватні і коректні у висловах. Це Олег Ляшко (БЮТ), Володимир Ар’єв (НУНС), Юрій Мірошниченко (Партія регіонів). Наступною категорією молодих нардепів називають «порученців».
 
«Це охоронці, водії, секретарі, люди, які підносили піцу, - розказує головний редактор видання. -  Такі люди -  основне джерело наповнення нардепами». Експерти виділяють в окрему групу «партійців». Це ті люди, які пройшли всю школу партійного будівництва – від простих членів до народних депутатів. Такими є В’ячеслав Кириленко (НУНС), Віталій Хомутинник (Партія регіонів), Остап Семерак (БЮТ). Найбільш значимою категорією молодих депутатів  Вадим Денисенко назвав «юристів». «З економіки рейдерство перейшло в політику, - зауважив журналіст. -  Вибори сьогодні вирішуються в судах. Тому група юристів є доволі важливою».
 
На його думку, саме «юристів» буде найбільше в майбутній Верховній Раді. «Сьогодні вже формується кілька порівняно молодих політиків, як мають намір завести повноцінні політичні зграї», - запевняє  головний редактор видання. На його думку, нове покоління українських політиків  хоч і орієнтуються на традиції і правила старших колег, але вже намагаються грати в свою гру. «Їхня відмінність полягає хіба що в тім, що вони більш цинічні й зліші за старших товаришів», - вважає пан Денисенко. І проявити себе можуть вже в наступному парламенті.
 
Охарактеризував редактор «Коментарів» і закарпатських політиків, хоч вони  і старше 40 років. Так, Нестора Шуфрича назвали «клоуном». «Йому подобається ним бути, і він провокує інших своїми клоунськими моментами, – продовжує він. -  То він хоче битися з Валерієм Гелетеєм, то робить гучні заяви. Людина одягла маску і ніяк не хоче її зняти». «Єдиноцентриста» Ігоря Кріля Денисенко назвав поганим керівником. «Ну не повинен він бути очільником навіть такої потужної партії, як «ЄЦ». Просто він не на своєму місці», - впевнений головний редактор.  А на Василя Петьовку, на думку експерта, взагалі ніхто не звертає увагу в Києві.  До речі, від Закарпаття також очікується наступ нової генерації політиків. Чекати залишилось до наступних виборів.
 
Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Україна | Переглядів: 533 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...