«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 11:01:30

Головна » 2009 » Лютий » 3 » В Ужгороді на 30 копійок здорожчав проїзд у маршрутках і більш ніж удвічі зросла квартплата



В Ужгороді на 30 копійок здорожчав проїзд у маршрутках і більш ніж удвічі зросла квартплата
09:31:28
Городяни платити дорожче за міський транспорт готові і погоджуються зі змінами тарифу. А ось розраховуватися з комунальниками тепер не збираються взагалі. Обурені ужгородці кажуть: якісних послуг від комунальників не дочекатися, платити їм нізащо навіть за старими тарифами.
 
В Ужгороді удвічі зросла квартплата і на 30 копійок здорожчав проїзд у маршрутках. Замість гривні двадцять люди тепер платять півтори гривні. Місцева влада пояснює: перевізники просили підняти тарифи ще влітку. Востаннє маршрутки дорожчали півтора року тому. За цей час зросли в ціні запчастини, пальне та обслуговування авто.
 
Володимир Талісман, начальник відділу промисловості, транспорту та зв’язку Ужгородської міськради: "Топливо, на каком в основном работают наши маршрутные такси, возросло в 2 раза. Это газ. Значительно повысилась цена на дизтопливо. Ну, и самое главное - это запчасти. Запчасти возросли на 30-50% все".

Мешканці багатоповерхівок тепер замість шістдесяти двох копійок за квадратний метр житла платитимуть майже гривню тридцять. Квартплата за середню двокімнатну квартиру сягне 60 гривень. Аргументи чиновників старі.

Іван Крайниківський, начальник управління міського господарства міста Ужгород: "Тарифи, які 2 роки практично тому були затверджені, свою актуальність вже втратили. Тобто, підприємства наші житлово-експлуатаційні почали бути збитковими. За цей час відбувся вже і ріст зарплати, і ріст цін на всі експлуатуючі матеріали, і, безумовно, електроенергія".

За проїзд у маршрутках городяни готові платити більше. Що ж до комунальників, люди обурені: якісних послуг немає, платити нема за що.

Марія Малош, мешканка міста Ужгород: "За такі послуги я не збираюся платити. По-перше, нема з чого платити. По-друге, вони нічого не роблять".

Ганна Німець, мешканка міста Ужгород: "За всі роки, які я живу, вони мені не зробили ані на копійку, нічого. Ні кран не поправили, ні лампочку ніде не вкрутили, грязь по вуха. Я вже написала три заяви".

Комунальники обіцяють виправитися й надавати усі послуги. Беруться утеплити підвали, очистити зливну каналізацію перед будинками і змусити цілодобово чергувати сантехніків, електриків і слюсарів. Але попереджають: без оплати не виконають жодних робіт. Адже ужгородці вже заборгували за квартплату 9 мільйонів гривень і цей борг з новими розцінками лише зростатиме.
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 580 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...