«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 13:13:26

Головна » 2009 » Лютий » 4 » На Закарпатті чиновника, який вимагав хабара у $10 тис. покарали умовно



На Закарпатті чиновника, який вимагав хабара у $10 тис. покарали умовно
18:55:01

Рахівський районний суд виніс вирок щодо обвинувачення колишнього начальника відділу земресурсів у Рахівському районі гр. Я. у вимаганні і отриманні 10 тис. дол. хабара.

 

Суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі із позбавленням права займати керівні посади в системі Держаного агентства земельних ресурсів України строком на 3 роки.

 

На підставі ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням) суд звільнив гр. Я. від призначеного за цим вироком основного покарання, якщо протягом двох з половиною років він не вчинить нового злочину, повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

 

Грошові кошти у сумі 5 тис. дол. США, вилучені в якості частини хабара, конфісковано в дохід держави.

 

За інформацією слідчого в особливо важливих справах прокуратури області Віктора Кузана, під час проведення слідчих дій хабарник визнав факт отримання ним хабара у сумі 10 тис. дол. США, але заперечував, що вимагав їх від підприємця. Але в суді матеріалами справи та показами свідків було встановлено, що підсудній дійсно вимагав хабара.

 

При обранні покарання суд врахував тяжкість скоєного злочину, пом’якшуючі та обтяжуючі вину гр. Я. обставини. Суд зважив на те, обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєних злочинах, розкаявся, написав явку з повинною, сприяв розкриттю злочинів та має на утриманні неповнолітню дитину.
 

Як вже повідомлялося, 28 червня минулого року прокуратурою області було порушено кримінальну справу за фактом вимагання й одержання хабара начальником відділу земельних ресурсів у Рахівському районі у сумі 10 тисяч доларів США (ст. 368.ч.2 КК України). В ході досудового слідства прокуратурою було з’ясовано, що він також, зловживаючи службовим становищем, вчинив службове підроблення.

 

Відповідно до заяви приватного підприємця, чиновник вимагав у нього хабара за вирішення земельного питання - отримання права власності на ділянку на полонині «Драгобрат», за що і отримав ще наприкінці 2007 року першу частину визначеної суми - 5 тис. доларів США.

 

27 червня 2008 року підприємець приніс начальнику відділу земресурсів другу половину хабара - 5 тис. дол. США і, перебуваючи у його автомобілі, передав їх чиновнику з рук в руки. Натомість отримав державний акт на право власності на земельну ділянку. Після чого чиновник був спійманий „на гарячому” працівниками міліції.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 507 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...