«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 12:16:14

Головна » 2009 » Лютий » 5 » Тимошенко: заробляти на кризі - мародерство



Тимошенко: заробляти на кризі - мародерство
16:22:43

Український парламент обговорює звіт уряду Тимошенко про подолання наслідків впливу світової фінансової кризи на економіку України.

 

Опозиція вимагає відставки чинного кабінету міністрів, однак оглядачі вважають, що для такого рішення у Верховної Ради може не вистачити голосів.

 

«Звітуючи перед депутатами Юлія Тимошенко визнала, що глобальна криза не оминула Україну і завдала удару по її економіці. Серед заслуг свого уряду у кризовий час прем‘єр-міністр назвала виконання бюджету, припинення газового протистояння з Москвою, усунення посередників у стосунках з Газпромом та укладення довгострокових угод про постачання газу в Україну.

 

Депутати від опозиції під час обговорення звіту звинуватили уряд Тимошенко у зростанні безробіття, відсутності антикризової програми, нецільовому використанні закордонних запозичень та тискові на бізнес. Попри численні заклики до відставки чинного кабміну, які лунають у сесійній залі, оглядачі прогнозують, що це навряд чи станеться, бо забракне голосів.

 

Щоправда найбільша опозиційна сила в парламенті фракція партії регіонів, аби поповнити свої лави ще до голосування, перервала розгляд питання про дії влади у подоланні кризи і привела до присяги нового депутата замість померлого колеги. Крім того, одні депутати-регіонали заявляють про повну готовність фракції скласти мандати і таким чином домогтися розпуску парламенту. Інші їхні однопартійці спростовують ту інформацію».

 

Прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що Україна має можливість зберегти позитивні темпи зростання ВВП у 2009 році і урядовий прогноз в 0,4 відсотки, на її думку, є реальним.

 

Водночас пані Тимошенко закликала чільників держави і політиків не лякати населення негативними прогнозами щодо розвитку країни. Про це прем’єр сказала під час виступу на засіданні парламенту.

 

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко називає «мародерством і злочином» намагання політичних сил робити рейтинги на кризі.

 

Прем’єр-міністр підкреслила, що Україна не втратить свій шанс. За її словами, для цього «ми мусимо в політиці не як кішка з собакою жити». Сьогодні є мародерством і злочином робити свої гнилі рейтинги на біді країни, робити свої рейтинги на критиканстві і сіянні паніки та істерії.

 

Юлія Тимошенко закликала всі політичні сили «стати однією національною державною командою».

 

Прем’єр-міністр вважає, що країна не зможе вийти з кризи, якщо не давати губернаторам брати участь в нарадах, виконувати доручення уряду.

 

До уряду є численні і серйозні зауваження, які стосуються непродуманості, безсистемності і популізму багатьох кроків у сфері економічної, бюджетної і фіскальної політик, за які уряд несе повну відповідальність. Відсутність системних реформ, брак реалістичного плану роботи, неготовність держави до викликів світової фінансової кризи у поєднанні з розпорошенням коштів на невиправдані витрати – це ключові прорахунки Прем’єр-міністра та її уряду, що завдали шкоди країні.

 

 Юлія Тимошенко наголосила, що необхідно «весь розлад припинити і так, як це у відомій казці Мауглі, водяне перемир’я під час засухи – ніхто нікого не їсть, шановні друзі, а всі один одного намагаються напоїти живою водою, щоб країна не втратила той шанс, який вона на сьогодні має».

 

Юлія Тимошенко вважає, що сьогодні політики «потужно розкачують ситуацію в суспільстві». За її словами, сьогодні людей «штовхають на страйки та протести». У той же час, вона зазначила, що «люди набагато мудріші від політиків» і не беруть участі в акціях.

 

Президент Віктор Ющенко не скористався запрошенням Верховної Ради і не прийшов з виступом про ситуацію в країні у парламент. Водночас, Віктор Ющенко передав через свого прес-секретаря зауваження до роботи уряду:

 

На цьому тлі, м'яко кажучи, недоречними і безглуздими виглядають заклики Ю.Тимошенко до оптимізму. Можливо, Прем'єр і бачить підстави для всепоглинаючої, безмежної радості. Але тоді вона уявляє якусь іншу, придуману нею країну, без інфляції та економічного спаду, без невиплачених зарплат і зростання боргів. Дійсність зовсім інша, і вона дуже гостро ставить питання про відповідальність уряду

 

Водночас, депутати від «Єдиного центру», що входять до складу фракції НУ-НС і асоціюються з керівником президентського секретаріату Віктором Балогою, пропонують у жовтні-листопаді 2009 року провести одночасні дострокові вибори Верховної Ради України та Президента.

 

Про це сьогодні журналістам заявив лідер «Єдиного центру» Ігор Кріль.

 

Крім того, за його словами, разом з такими виборами має відбутися референдум з внесення змін до Конституції України.

 

Також, вважає народний депутат, до травня 2009 року необхідно відтермінувати всі дострокові вибори до органів місцевої влади. Ігор Кріль також зауважив, що до травня потрібно внести зміни до виборчого законодавства.

 

У той же час, за словами народного депутата, нинішній Кабінет міністрів має піти у відставку. «Основною вимогою до нових членів уряду є їх відмова участі у президентській кампанії», - сказав він.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 475 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...