«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 14:41:50

Головна » 2009 » Лютий » 7 » Ужгородська «маршрутка» вже за півтори гривні



Ужгородська «маршрутка» вже за півтори гривні
07:34:48

Проїзд в обласному центрі Закарпаття подорожчав на 30 копійок.

 

ВУжгороді на 30 копійок підвищено плату за проїзд у маршрутних таксі. Замість колишніх 1 грн. 20 коп. «маршрутка» тепер коштує 1 грн. 50 коп. Відповідне рішення ухвалив виконком Ужгородської міськради. За інформацією управління зв’язків з громадськістю ОДА, Ужгород став єдиним містом в області, де підняли тарифи на проїзд у маршрутному таксі.

 

«Підняття тарифів для пасажирських перевезень в Ужгороді ініціювалося ще влітку минулого року. Зі свого боку, ми намагалися втримати діючі тарифи, гадали, що економічна ситуація в країні зміниться на краще, - розповів «НЕДІЛІ» начальник відділу промисловості, транспорту і зв’язку Ужгородської міської ради Володимир Талісман. –

 

Але сталося навпаки. Нині на 40% зросла ціна на газ, на якому в переважній більшості їздять маршрутні таксі. Вартість запчастин за півроку зросла на 50-70%. До прикладу, колеса на «Газель» за півроку з 250 грн. зросли до 520 грн., масло зі 100 грн. - до 300 грн. Вже нічого не кажу про заміну парку маршрутних автобусів - завдання, поставлене міським головою.

 

В першу чергу це стосується заміни «Гезелей» з низьким дахом на спеціально обладнані автобуси для перевезення пасажирів. Програму почали виконувати, підприємці задля оновлення автопарку брали кредити в банках, проте за останні 3 місяці не було закуплено жодного нового автобуса.

 

Навіть ті, хто встигли їх придбати, тепер змушені повертати банкам значно більші суми кредиту через здорожчання валюти. Їхні витрати на перевезення стали переважати прибутки. На окремих маршрутах минулого місяця відмовилися від здійснення пасажироперевезень три перевізники.

 

Щоб не доводити ситуацію до критичної, міськрада організувала зустріч з перевізниками і вирішили підняти тариф до 1,5 грн.».

 

«Клопотання щодо підняття тарифів на проїзд у маршрутних таксі до 1,5 грн. пасажироперевізники міста подавали ще у квітні минулого року. Міська рада два рази відхиляла вимоги перевізників», - зауважив «НЕДІЛІ» заступник голови асоціації приватних пасажирських перевізників м.Ужгород Олексій Куля. За його словами, якщо рік тому заправка «маршрутки» газом коштувала 50 грн., то тепер - 70-100 грн.

 

Якщо вартість автобуса «Еталон» та «Богдан» минулоріч становила 180 тисяч грн., то тепер – 280 тисяч. Більше того, як стверджує пан Куля, 90% маршрутних таксі куплені в кредит і тепер підприємці-перевізники змушені повертати кредити банкам за новим курсом долара. Та й через здорожчання проїзду значно зменшився пасажиропотік людей на день.

 

Газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 526 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...