«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 18:50:27

Головна » 2009 » Лютий » 8 » Морякам Faina скоротили зарплату на 200 дол. за телефонні розмови



Морякам Faina скоротили зарплату на 200 дол. за телефонні розмови
17:22:31
Моряки обурені звісткою від родичів, що судовласник зняв з їхньої зарплатні по 200 доларів за телефонні розмови.
Українські моряки звільненого піратами судна Faina виразили обурення почутою від своїх родичів новиною про скорочення за ініціативи судновласника щомісячної зарплати кожному на 200 доларів, нібито, за телефонні розмови з борту судна.

Про це розповів виконуючий обов'язки капітана судна Віктор Нікольський в телефоній розмові з уповноваженим з прав людини Ніною Карпачовою.

Нікольський повідомив, що це не інакше як цинічна спроба заощадити на полонених. Вони звернулися з проханням допомогти в захисті їх прав відповідно до Колективного Договору ТF (Міжнародній федерації транспортників).

Також всі моряки  - громадяни України, Росії і Латвії - повідомили, що готові летіти з Кенії до Києва всім екіпажем. При цьому Нікольський додав, що йому хотілося б особисто супроводжувати тіло капітана Faina Володимира Колобкова, який помер після захвату судна, до самого Санкт-Петербурга.

Омбудсман України поцікавилася, чи були моряки обізнані про те, що судно прямує в зону бойових дій. Нікольський прямо відповів: "У полон ми потрапили не по своїй волі. Нас ніхто не інформував про те, що ми йдемо в зону бойових дій".

Нікольський розповів, що 7 лютого екіпаж оглянув американський лікар і знайшов їх стан здоров'я "більш-менш задовільним". Останні півтора місяці, з тих пір, як почалися реальні переговори про звільнення, пірати почали дозволяти всім членам екіпажу пересуватися по судну і робити зарядку для відновлення працездатності.

Питна вода, їжа і постільне приладдя вже доправлені на борт Faina американськими військовими. Тепер належить забезпечити судно технічною водою, оскільки до цього моряки вимушені були використовувати для миття морську. Аби не втрачати час на зупинку судна, вони попросили скинути воду з вертольота.

Члени кипажа Faina нарекли, що у багатьох з них зовсім немає взуття, не говорячи вже про зимовий одяг. Карпачова завірила, що ця проблема буде вирішена українською стороною.

Як повідомлялося, в даний час Faina прямує в кенійський порт Момбаса під охороною американського корабля "Масон". Очікується, що судно прибуде туди у 10-12 лютого.

Для забезпечення безпеки екіпажа "Фаїни" на борту судна продовжують знаходитися бійці підрозділу спецпризначення ВМС США.

Українське судно було захоплене піратами Сомалі 25 вересня 2008 року в нейтральних водах біля Кенії. Судно перевозило близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки. На борту судна 21 член екіпажа: 17 з них - громадяни України. Капітан судна, громадянин Росії Володимир Колобков, помер незабаром після захвату судна.

4 лютого ізраїльський власник Faina заплатив 3,2 млн. доларів за звільнення судна. 5 лютого пірати покинули судно.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 476 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...