«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 14:41:52

Головна » 2009 » Лютий » 9 » Закарпаття: Остання «гастроль» наркобаронів



Закарпаття: Остання «гастроль» наркобаронів
09:42:33
Працівники закарпатської міліції затримали рекордну кількість синтетичного наркотика “екстазі”
 

Зручне географічне розташування приваблює до нашого краю не тільки туристів і гостей,   котрі приїжджають,  аби  відпочити та насолодитися природою Карпат, а й  різний кримінальний елемент, зокрема наркоторговців. Після кількох  гучних затримань і вилучення  великої кількості дурману  закарпатськими правоохоронцями наркоділки на якийсь час затихли. Однак  ненадовго...

 

У відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС  тривалий час надходила  оперативна інформація про налагодження наркотрафіку через територію нашого краю. Звісно,  йшлося не про  якісь жалюгідні дози,  планувалось гуртове постачання наркозілля.  Найперше, правоохоронці вирішили  встановити особи громадян,  причетних до цього злочинного бізнесу.   Невдовзі у поле зору правоохоронців потрапили два жителі області: 56-річний Василь з Чопа та 33-річний Олексій з Мукачева. До слова, обидва чоловіки виявилися, як мовиться, битими вовками, маючи за плечами судимість. Таких голими руками не візьмеш. Потрібні були незаперечні докази  їхньої  причетності до наркобізнесу. Під час розслідування  оперативники довідалися:  ця кримінальна пара звідкись дістає вельми небезпечний  синтетичний наркотик “екстазі”,  основними споживачами якого є здебільшого  молодь.

 

Стало відоме і місце проведення  оборудки  на Мукачівщині.  Навіть більше.  Наприкінці січня на Закарпаття приїхали кілька  гостей  зі Львова, як  з’ясували “бнонівці”, усі --   з  кримінальним минулим.  У наш край чолов’яги навідалися,  щоб закупити чималу кількість синтетика. За цими типами “бнонівці” встановили невидимий нагляд, непомітно відслідковувався кожен їхній крок. Коли стали відомі  дата й місце оборудки, правоохоронці вирішили ретельно підготуватися до затримання.

 

До  справи залучили  бійців спецпідрозділу “Беркут” та працівників управління державтоінспекції. Правоохоронці ретельно розробили план блискавичного затримання наркоділків. Один необережний крок міг звести нанівець усю пророблену роботу.

 

І ось настав час “ікс”. Наркобізнесмени зустрілись на одній з автозаправок неподалік Мукачева. Щоб не привертати до себе уваги, оборудку проводили в  салоні легковика. Після  короткої розмови торговці  отримали гроші, натомість передавши покупцям  три великі упаковки з пігулками.  Однак тут автомобіль оточили бійці спецпідрозділу “Беркут” та  «бнонівці». Виїзд з автозаправки миттєво блокували працівники державтоінспекції. Зрозумівши, що це --  пастка,  зловмисники стали поводитись  агресивно, чинити злісний опір правоохоронцям, намагаючись втекти з місця події.  Та  “беркути” швидко розставили все на свої місця.  Міліціонери затримали шість осіб, вилучили  17 тисяч гривень та 3 605 пігулок «екстазі».

 

За цим фактом порушено кримінальну справу. Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження синтетика до нашого краю. Оперативники не виключають, що під час розстеження,  можуть «спливти» й інші  факти та особи,  причетні до наркобізнесу. Всі подробиці цієї історії встановлює слідство.

 

Іван ЛАДЖУН,

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 555 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...