«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 18:16:12

Головна » 2009 » Лютий » 10 » Угорщина зацікавлена у розвитку співпраці із Закарпаттям



Угорщина зацікавлена у розвитку співпраці із Закарпаттям
20:12:04
Закарпаття відвідав Держсекретар Угорської Республіки
 
10 лютого в Закарпатті з робочим візитом перебував Державний секретар з питань національних меншин Адміністрації Прем’єр-міністра Угорської Республіки Ференц Геймеші. Цього вівторка він зустрічався з керівництвом області – головою облдержадміністрації Олегом Гаваші та заступником голови обласної ради Василем Брензовичем.

Насамперед Олег Гаваші ще раз подякував угорській стороні за підтримку у процесі підписання Угоди про малий прикордонний рух і відзначив оперативність роботи генконсульств Угорщини, що працюють в області.

– Чимало закарпатців користуються перевагами спрощеного переходу кордону, – констатував керівник краю. – Це той позитивний приклад співпраці, який стосується майже 700 тисяч краян.

Основна частина переговорів була присвячена гуманітарній, економічній та екологічній тематиці. Ференц Геймеші позитивно  оцінив динаміку двосторонніх відносин. Також держсекретар торкнувся питань, що будуть винесені на розгляд міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, яку планується провести навесні.

– В угорської сторони є велика зацікавленість у подальшій співпраці щодо протипаводкового захисту територій, – каже Ференц Геймеші. – Захист населених пунктів від ймовірних стихій є актуальним для  обох країн.

Державний секретар наголосив на тому, що реалізувати чималу кількість природоохоронних програм можливо за рахунок коштів Європейського Союзу, адже Угорщина в цьому плані має великий досвід. Саме тому під час зустрічі представники угорської сторони запропонували розглянути на наступному засіданні міжурядової комісії важливе питання для  країн басейну річки Тиса – подальшої долі Солотвинського солерудника та золотовидобувних  шахт поблизу Мужієва.

Ференц Гейшемі торкнувся й питання транскордонної співпраці.
– Для налагодження більш тісних контактів між нашими країнами потрібно і надалі розбудовувати пункти перетину кордонів, проводити ремонти під’їзних доріг. Вирішення цього питання оптимізує динаміку двосторонніх відносин, – вважає  Ференц Геймеші. – Урядом Угорщини прийнято стратегічне рішення про поглиблення транскордонного співробітництва з сусідніми країнами, які ще лише перебувають на шляху до Євросоюзу, –  з Україною та Сербією.

В економічній тематиці проведених переговорів йшлося про перспективи співпраці в енергетичній галузі. Як повідомив Олег Гаваші, Україна планує розробити власні проекти щодо використання альтернативних видів енергії. Щодо Закарпаття, то область має значний потенціал для розвитку малої гідроенергетики і буде розробляти цей напрям. Угорщина має значний досвід в цьому питанні –  на Тисі зведено каскад гідроелектростанцій потужністю до 20 мВт. Олег Гаваші запропонував угорській стороні долучитися до участі в розробці програми малої гідроенергетики Закарпаття і за бажанням інтегруватися в розбудову спільної енергетичної структури.

Насамкінець, учасники переговорів домовилися про проведення в майбутньому консультацій з найбільш важливих питань двосторонньої співпраці, повідомили zakarpatpost.net в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 520 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
Сегодня финальный матч Кубка Украины по футболу, в котором встретятся "Таврия" и "Металлург".
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...