«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 06:45:49

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Скільки коштують російські мільярди?



Скільки коштують російські мільярди?
15:27:19
Часописи активно обговорюють інформацію про переговори між Києвом та Москвою про кредит у 5 мільярдів доларів. Почім російські мільярди? або Де коріння “тіньової політики” - заголовок газети “День”.
 
“Конкуренція на міжнародному кредитному ринку, майстерно створена українським урядом, виявилася корисною. Раніше фінансово підтримувати нашу країну поривався переважно Міжнародний валютний фонд — Україні виділено $16,5 мільярда, і ще в листопаді минулого року отримано перший транш цього кредиту — $4,5 мільярда. Тепер серед потенційних позичальників також Всесвітній банк і Росія.” Пише “День”, водночас, наголошуючи на політичній складовій можливої позики та суперечках, які спричинила поява інформації пр оконсультації у Москві: “Якщо раніше Україна, як вважається, користувалася політичною ціною на російський газ, то тепер, схоже, настав час для політичних кредитів. Чи не створюють вони загрозу незалежності України? 
 

“Боргова петля затягується” – так коментує намагання Кабінету міністрів позичити гроші близька до Секретаріату Президента “Україна молода”. “Паралельно з’явилася інформація, що Кремль наполягає на «вирішенні» спірних питань з російською власністю в Україні та, що особливо важливо, прагне домогтися від офіційного Києва визнати заборгованість українсько–рядянських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР як державний борг незалежної України.”

 

“Газета.ua” подає інтерв’ю з Анатолій Зленком, колишнім міністром закордонних справ незалежної України. “Він вів переговори щодо поділу радянської власності з Росією,” - зазначає видання. Пан Зленко коментує особливості виникнення так званого “нульового варіанту”. “Інтрига в тому, що Росія свого часу взяла на себе відповідальність за обслуговування боргів радянських республік. Усі погодилися, крім України. Наша частка у загальній кількості власності та боргів Радянського Союзу 16,37 відсотка, а Росії — 61,94 відсотка. Але росіяни одноосібно привласнили все. Переговори зайшли в тупик. Вони не ведуться, хоча цього питання ніхто з порядку денного не знімав. Україна хоче отримати приміщення у столицях 36 країн. У деяких із них йдеться про десятки об’єктів.” Сказав Анатолій Зленко в інтерв’ю “Газеті.ua”

 

“Час платити” – газета “Дєло” пише про долю інших кредитів – українських кормпаній. У розпорядженні видання опинилися данні про суму їхніх зовнішніх публічних зобов’язань. Видання аналізує структуру та розміри цього боргу, який за даними газети складає 5,2 мільярди доларів: “Найбільше за всіх доведеться повернути Альфа-Банку, Райффайзен Банку Аваль та державному Укрексимбанку. Найскалднішим періодом для українських боржників буде третій квартал цього року, коли доведеться повертати більше 40% всіх зобов’язань. Найбільше боргове навантаження у 2009 лежатиме на українських банках – вони мають повернути майже 70 відсотків загальної суми боргу , а це 3,6 мільярдів доларів.” Пише “Дєло”.

 

“Янукович застиг, а Яценюк дихає в спину Тимошенко” – газета “Сєгодня” подає результати опитування про популярність політиків, яке проводила компанія Research&Branding Group: “рейтинги Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка падають, рейтинг Віктора Януковича стоїть на місці, і в них з’явився новий конкурент – Арсеній Яценюк.” “Сєгодня” наводить цифри –у Арсенія Яценюка – 11 відсотків, у Віктора Януковича – 21, Юлії Тимошенко – 18 відсотків. Видання подає експертні коментарі з оцінками результатів. Водночас, дані інших соціологічних служб, які також наводить “Сєгодня” помітно відрізняються. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 1159 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...