«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 20:17:44

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Микола Томенко: «Ми зупинимо ліквідацію Національного природного парку «Синевир»



Микола Томенко: «Ми зупинимо ліквідацію Національного природного парку «Синевир»
22:41:48
 
10 лютого відбулося засідання Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, на якому, за ініціативою Віце-спікера Миколи Томенка, було розглянуто питання щодо ситуації довкола Національного природного парку «Синевир».

 

Як відомо, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко неодноразово висловлював стурбованість ситуацією, яка склалася на Закарпатті навколо Національного природного парку «Синевир».

 

В ході засідання Комітету народні депутати України та представники державних профільних органів одноголосно відзначали недопустимість відчуження земель національного природного парку, які мають загальнонаціональний статус, в комунальну власність.

 

В результаті обговорення прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови, в якій наголосити на незаконності рішень Закарпатської обласної ради щодо відчуження Музею лісу і сплаву, який знаходиться на території Національного природного парку «Синевир», до комунальної власності, звернутися до Генеральної прокуратури з проханням внести протест на рішення Закарпатської обласної ради та наголосити на необхідності якнайшвидшого вирішення відповідними державними органами питань по видачі НПП «Синевир» державних актів на право постійного користування землею та їх реєстрації.

 

Окремим пунктом в Постанові пропонується Міністерству охорони навколишнього природного середовища України спільно з керівництвом НПП «Синевир» розробити проект відбудови Музею лісу і сплаву на Чорній річці повідомили zakarpatpost.net в прес-службі БЮТ в Закарпатській області.

 

«Ситуація, що склалася на Закарпатті викликала велику стурбованість не лише серед науковців, екологів, журналістів та громадськості Закарпаття, а і всієї України. Але я переконаний, що ми зупинимо ліквідацію Національного природного парку «Синевир», - сказав сьогодні Микола Томенко.

 

Нагадаємо, керівник фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло тричі звертався до прокуратури області з проханням перевірити законність рішень обласної ради про створення комунального підприємства на території Національного парку «Синевир».
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 598 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...