«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 08:13:08

Головна » 2009 » Лютий » 14 » «Дитяче» вбивство на Закарпатті



«Дитяче» вбивство на Закарпатті
15:23:41
 
Більшість тяжких злочинів, що сталася останнім часом в краї, як правило, спричинена конфліктами на грунті зловживання спиртними напоями: пили--побилися--летальний наслідок... Проте недавня історія, виходить за ці межі. Цього разу ніхто не пиячив, і вбивали не якісь закоренілі «зеки», а звичайні діти. Правда позбавили вони життя свого ж ровесника з «винахідливістю» та жорстокістю досвідчених  душогубів. Утім, все по-порядку.

 

У неділю у Воловецький РВ ГУМВС звернулися схвильовані жителі одного з поселень райцентру. Заявники повідомили, що виявили труп дитини з тілесними ушкодженнями.

 

Невдовзі на вказане місце прибули міліціонери. Справді, на околиці лісу знаходився  труп 11-річного смаглявого хлопчика з численними ушкодженнями голови та шматком дроту на шиї. Але в кого піднялася рука на дитину?! Тим паче, що потерпілий виявився онуком шанованої та впливової у цьому поселенні людини...

 

Як розповіла правоохоронцям мати вбитого, хлопчик пішов з дому напередодні й не повернувся. Міліціонери почали з’ясовувати, хто останнім бачив потерпілого живим, з ким і куди він ходив. За незначний проміжок часу злочин було розкрито.

 

- Напередодні потерпілий буцімто викрав кирку з дворогосподарства одного з підозрюваних, - розповідає начальник відділу з розслідування навмисних убивств слідчого управління ГУМВС підполковник міліції Микола Стець.

 

Наступного дня група підлітків зібралася біля смітників у пошуках металобрухту. І от знайшли якусь деталь з алюмінію, яка ціниться як кольоровий метал. Між дітьми виникла суперечка, чиїм буде це залізяччя, під час якої хлопчику пригадали, що він вчора кирку вкрав! І заходилися його втрьох лупцювати.

 

Бідолашний відчайдушно відбивався, зумів вирватися від своїх мучителів і кинувся у бік лісу. Однак переслідувачі наздогнали його, повалили на землю й продовжили бити: спершу --  ногами по тілу, далі гамселили каменем по голові. А на завершення найстарший з юних душогубів, 14-річний Владислав, схопив електричний кабель і накинув зашморг нещасному хлопчині на шию та щосили стиснув. Зробивши свою чорну справу, підлітки спокійно пішли собі геть...

 

Усіх трьох підозрюваних у скоєнні страшного вбивства - хлопчаків віком 10, 11 та 14 років, працівники карного розшуку затримали. Двоє з них - рідні брати. За цим фактом порушено кримінальну справу. Позаяк два менші убивці ще не доросли до віку, з якого настає кримінальна відповідальність, то їх відпустили.

 

Тепер правоохоронці приглядають за ними, побоюючись самосуду з боку родичів убитого. А старшого з юних душогубів заарештовано. Його чекає тривале ув’язнення. Правда, він серйозно хворий - слабує на туберкульоз, астму, й невідомо ще, чи виживе він у тюрмі...

 

Це перше «дитяче» вбивство в краї з початку року.

 

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 592 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...