«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 21:14:27

Головна » 2009 » Лютий » 15 » В Австралії геї святкують Масляну



В Австралії геї святкують Масляну
17:05:32
 
Сьогодні в Сіднеї стартує 31-й Масляничний фестиваль, організований австралійською асоціацією лесбіянок, геїв, бісексуалів та транссексуалів New Mardi Gras.

 

Щорічна акція ЛГБТ-спільноти (Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Festival) привертає до себе увагу всього світу завдяки надзвичайно барвистому і багатолюдному параду, який традиційно проводиться в останній день фестивалю.

 

Як правило, Масляничний фестиваль триває три тижні: в цей час до Сіднея прибувають десятки тисяч туристів, які належать до "міжнародної ЛГБТ-громади" і таких, що не мають до неї ніякого стосунку. Чотири основні заходи фестивалю задумані таким чином, щоб виправдати надії найрізноманітнішої публіки, спраглої на екстравагантні розваги.

 

15 лютого, "Сприятливий день" (Fair Day). Грандіозний пікнік, що відкриває фестиваль. У минулому році в Вікторія-парк, на "сніданок на траві" прибуло близько 75 тисяч осіб. Цей день присвячений гомосексуальним сім'ям: батьки приходять на свято разом з дітьми і домашніми улюбленцями.

 

1 березня, Сіднейська вечірка (Harbour party). У цей день учасники і гості свята танцюють всюди: в королівському ботанічному саду, в порту, на головній площі Сіднея і знаменитому міському мосту. Для багатьох туристів саме Harbour party уособлює фестиваль: вони прибувають в Сідней рано вранці, і залишають його пізно ввечері, протанцювавши кілька годин поспіль.

 

7 березня, Масляничний парад (Mardi Gras Parade). У цій святковій ході беруть участь від 20-ти до 30 тисяч осіб, одягнених найнеймовірнішим чином. "ООН" - таку тему запропоновано для параду-2009.

 

7 березня, Маслянична вечірка (Mardi Gras Party). Парад плавно перетворюється на вечірку, коли його учасники розповзаються по клубах, барах і кафе.

 

Цього року королем фестивалю обраний 20-річний Меттью Мітч, чемпіон Олімпійських ігор в Пекіні зі стрибків у воду, популярний в Австралії спортсмен, який не приховує того, що він - гомосексуаліст.

 

Організатори фестивалю стверджують, що свята, подібного до цього, в світі не існує.
 
 
 

 

Категорія: Світ | Переглядів: 543 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...