«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 23:51:58

Головна » 2009 » Лютий » 17 » Грип поширюється територією України



Грип поширюється територією України
07:26:23
Нині все більше шкіл відправляють дітей на вимушені канікули. Адже лише так можна уникнути епідемії. Але карантин все одно не панацея.
 
У школах Рівного порожньо. Ще в п’ятницю учнів попередили про карантин з понеділка. Минулого тижня кількість хворих на гострі респіраторні захворювання тут раптово почала зростати. Показник - 240 випадків на сто тисяч населення. Це майже вдвічі перевищує епідемпоріг. Більшість хворих - діти віком до 14 років.

Віктор Мороз, лікар-епідеміолог обласної санепідемстанції: «Через перевищення епідемпорогу, було вжито всіх заходів, а зокрема закрито усі навчальні заклади на карантин».

Якщо для учнів карантин – це незаплановані канікули, то для вчителів – втрата грошей. Згідно з законом, вони отримуватимуть 75 відсотків від своєї зарплати. Крім того, після карантину навчання по суботах не буде, це може означати посилене навантаження під час уроків у інші дні тижня.

Алла Остаповець, вчитель зарубіжної літератури (Рівне): «Треба буде скоротити програму, дуже не зручно, і дітям важко, і вчителям».

Скільки триватиме карантин ні освітяни, ні епідеміологи не прогнозують. За останні десять років такі канікули продовжувалися два тижні лише один раз.

А одеських учнів напередодні карантину переконували – треба сидіти вдома, інакше вимушені канікули втрачають свій сенс. Проте багато школярів вирушили на каруселі і в кіно.

Валерія Белогурова, учениця Маріїнськой гімназії (Одеса): Школьники очень радуются. Очень много детей болело. Очень много. Во всех классах, школа полностью пустая ходит. У одного класса, 3А – там вообще шесть человек лежат в больнице с воспалением лёгких".

Олена Гусейнова, директор одеської загальноосвітньої школи: «Вот как раз где-то дней 10 назад, неделю назад – начала расти динамика заболеваемости учеников. И приблизительно в день заболевало всё больше и больше - на 10-15 человек. И, конечно, если бы не сделали этого карантина, была бы естественно вспышка».

Учителі обіцяють - дітям не буде складно наздоганяти пропущену програму. Адже зимовий карантин в Одесі є щороку. Іноді на два тижні. Педагоги вже звикли наперед планувати уроки. В одеських школах обіцяють не урізувати зарплати вчителям. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 555 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...