«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 00:05:02

Головна » 2009 » Лютий » 20 » Фундамент Дитячої лікарні майбутнього почнуть заливати вже у березні



Фундамент Дитячої лікарні майбутнього почнуть заливати вже у березні
07:44:53
У наймасштабнішого благодійного проекту України новий старт. Дитячій лікарні майбутнього, на яку два роки тому почала збирати гроші уся країна, депутати Київради напередодні виділили нову земельну ділянку. На попередній росли реліктові дерева і вирубувати їх заради лікарні фонд «Україна 3000», що опікується благодійним проектом, відмовився. Тепер – справа нарешті за будівельниками, кажуть у фонді і запевняють: жодна благодійна гривня за часи проектування Дитячої лікарні майбутнього не зникла.

Дитячу лікарню майбутнього вже можна побачити. Її віртуальний проект через два роки після наймасштабнішого марафону зі збору грошей демонструють журналістам очільники благодійного фонду «Україна 3000». І звітують: понад 16 мільйонів коштував сам проект, понад 18 – надійшли як банківські відсотки. На саме будівництво залишається лише шоста частина від потреби – понад 99 мільйонів гривень. Різницю між зібраними під час марафону 260 мільйонами пояснюють так.

Андрій Мірошниченко, голова наглядової ради благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього»: "Ця різниця складає суми, які або були з різних причин невиконані благодійниками, або підлягають виконанню відповідно до графіків".

Але з графіків випало не лише надходження грошей. Реалізацію проекту затягнули і пошуки нової земельної ділянки – на попередній, біля лікарні «Феофанія» за Києвом, від будівництва відмовилися через реліктові ліси. Поки шукали, минув час і фонд лікарні майбутнього зіткнувся із закидами у нецільовому використанні народних грошей.

Олександр Максимчук, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000»: "Звинувачування про розкрадання коштів, ми це звинувачення відкидаємо і тим політикам, які дозволяють собі про таке думати і це озвучувати, ми подали позовну заяву в суд".

За виділення нової ділянки депутати Київради проголосувати саме сьогодні. Вона знову біля лікарні «Феофанія». Таке сусідство пришвидшить допомогу дітям, переконує керівник Державного управління справами. Воно тепер – головний замовник будівництва.

Ігор Тарасюк, керівник Державного управління справами: "Ми віддаємо частину площ клінічної лікарні "Феофанія" під те, щоб вже на сьогоднішній день, з травня чи з квітня, діти вже мали можливість проходити обстеження і певні проводити лікувальні заходи щодо опрацювання технологій і методів, які будуть використовуватися в майбньому в Лікарні майбутнього".

Фундамент самої лікарні почнуть заливати вже у березні, запевняє Ігор Тарасюк. І криза тут не на заваді, бо разом із знеціненими гривнями і вартість самого будівництва зменшилася.

Андрій Мірошниченко, голова наглядової ради Благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього": "Якщо зараз перераховувати на натуральні величини вартість будівельних робіт, то в нас проект здешевшується, навіть в доларі".

У фонді роблять обережний прогноз: лікарня запрацює за півтора-два роки. Але звітуватися за неї тепер обіцяють щотижня.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 561 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...