«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 11:42:45

Головна » 2009 » Лютий » 20 » Прокуратура проводить масштабну перевірку в сиротинці Закарпаття, де можливо ґвалтували дітей



Прокуратура проводить масштабну перевірку в сиротинці Закарпаття, де можливо ґвалтували дітей
21:04:24

Ужгородська міжрайонна прокуратура проводить масштабну перевірку за публікацією в одній із місцевих газет щодо здійснення відносно неповнолітніх дітей Часлівецької школи-інтернат розпусних дій з боку кочегара інтернату. Про це 20 лютого повідомила прес-секретар прокурора області Вікторія Попович.

 

13 лютого начальник ВКМСД Ужгородського РВ ГУМВС в Закарпатській області, розглянувши матеріали, зібрані очолюваним ним відомством, відмовив у порушенні кримінальної справи, мотивуючи своє рішення тим, що на момент його прийняття не були встановлені фактичні дані, які вказували б на вчинення гр.М. злочинів, передбачених ст. 152 та ст.156 КК України (зґвалтування та розбещення неповнолітніх).

 

Вивчивши вказаний відмовний матеріал, Ужгородська міжрайонна прокуратура скасувала цю постанову, як незаконну і повернула матеріали, разом із детальними вказівками, на додаткову перевірку.

 

Окрім того, Ужгородська міжрайонна прокуратура провела перевірку щодо додержання законодавства, спрямованого на захист прав дітей-інвалідів у Часлівецькій школі-інтернат.

 

Встановлено, що посадовими особами цієї школи-інтернату порушуються вимоги Законів України «Про охорону дитинства» та «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення». А саме: на момент проведення перевірки виявлені продукти харчування без відповідних сертифікатів якості, також зафіксовано антисанітарний стан території закладу.

 

За постановою Ужгородського міжрайонного прокурора директора Часлівецької школи-інтернат та його заступника по адміністративно-господарській діяльності притягнуто до адміністративної відповідальності. Внесено припис на усунення виявлених порушень.

 

Перевірка інформації щодо зґвалтування дітей у Часлівецькій школі-інтернат триває.

 

Нагадаємо, раніше обласний тижневик «Новинка» опублікував матеріал (№3 від 31січня 2009 року) «В Часловцах в сиротском интернате насилуют детей». Редакція посилається на листи нібито від самих вихованців закладу, які розповідають про ґвалтівника-кочегара інтернату. Посилаючись на листи і аудіозаписи вихованців інтернату газета інформує, що кочегар залякував дітей, аби ті мовчали. Інтернатівці стверджують, що він уже поглумився над 87 дітьми.
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 671 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...